Уряд Британії лютує через Китай і вважає, що він може мати в 40 разів більше випадків коронавіруса

Уряд прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона розлючений від даних Китаю щодо коронавіруса, а один британський чиновник в неділю заявив, що Пекін зіткнеться з «розплатою» після того, як криза COVID-19 закінчиться.


Офіційні представники уряду Великобританії звинувачують Китай в поширенні дезінформації про серйозність спалаху коронавіруса на його території, повідомляє газета «Мail on Sunday».

У газеті йдеться, що вчені сказали Джонсону, що Китай міг применшити число підтверджених випадків коронавіруса "в 15-40 разів". Китай повідомив про 81 439 випадки на момент написання статті.

У неділю, 29 березня, міністр у справах кабінету міністрів Майкл Гов сказав BBC, що скептично ставиться до цифр в Китаї.

«Перший випадок коронавіруса в Китаї встановлений в грудні минулого року, але це також той випадок, коли в повідомленнях з Китаю не йшлося про його масштаби, характер, заразність",- сказав міністр.

Китайський уряд оприлюднив лише 3304 смертей від коронавіруса. Проте, за даними радіо «Вільна Азія», в похоронних бюро в Ухані було близько 42 000 трупів.

Офіційні особи також, вважають, що Китай намагається розширити свою економічну міць, пропонуючи допомогу іншим країнам, які намагаються боротися з вірусом.

Газета додала, що уряд Джонсона настільки розлютила ситуація, що Китай замовчував дані, що прем'єр-міністр може відмовитися від свого рішення дозволити китайській телекомунікаційній компанії Huawei розвивати британську бездротову мережу 5G.

Джонсон розлютив свого головного союзника, президента Дональда Трампа, надавши Huawei обмежену, але значну роль в поліпшенні бездротової інфраструктури країни.

Адміністрація Трампа була обурена цим рішенням, і сам президент, як повідомляється, висловив своє несхвалення перед тим, як покласти трубку в телефонній розмові з Джонсоном минулого місяця.

Рішення також розсердило ряди законодавців в Консервативній партії Джонсона.

«Ми не можемо залишатися осторонь і дозволити китайській державі зберегти секретність, щоб зруйнувати світову економіку, а потім повернутися, як ніби нічого не сталося», - сказав один з членів кабінету міністрів.

«Ми дозволяємо таким компаніям, як Huawei, не тільки впливати на нашу економіку, а й стати важливою частиною нашої інфраструктури. Це необхідно терміново переглянути, як і будь-яку стратегічно важливу інфраструктуру, яка спирається на китайські ланцюжки постачання ».

Джонсон звернувся до кожного британського домашнього господарства із закликом продовжувати дотримуватися суворих правил соціальної ізоляції.

У листі до британців прем'єр-міністр, який на цьому тижні отримав позитивний результат на коронавірус, сказав, що ситуація «погіршиться, перш ніж він одужає».

«Але ми робимо правильні приготування, і чим більше ми всі будемо слідувати правилам, тим менше життів буде втрачено, і тим швидше життя стане нормальним», - сказав він.

Прем'єр-міністр минулого тижня ввів національний карантин, дозволяючи людям залишати свої домівки тільки за суттєвих причин і надав поліції Великобританії можливість штрафувати тих, хто цього не виконує.

за матеріалами BUSINESS INSIDER


30.03.2020 4501
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1992
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1876
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1875
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5561 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2167 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1526

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

761

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

827

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1026

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1016
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1790
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3697
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10276
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26166
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10203 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7729
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

914
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

245
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

276
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

399
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1299
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

900