Справа учасників «Чистого Четверга»: колишній регіонал вимагає 100 тисяч гривень компенсації

В Івано-Франківську відбудеться судове засідання по справі учасників «Чистого Четверга». Колишній регіонал вимагає 100 тисяч гривень компенсації.

Підсудні активісти закликають усіх небайдужих прийти до міського суду у середу, 18 квітня, де о 14.00 год. відбудеться судове засідання по справі учасників «Чистого Четверга».

«На посаду начальника Головного управління юстиції Василь Кавацюк був призначений 2010 року, коли Янукович став президентом.

16 вересня 2014 року прийняли Закону про очищення влади від прислужників режиму Януковича. Допоки ми були на фронті та захищали нашу землю від окупанта, то мали надію,  що в Головне управління юстиції прийдуть на роботу нові люди. Але цього не сталося і виникла абсурдна ситуація: коли регіонали мали здійснювати люстрацію регіоналам.

Останньою краплею нашого терпіння стала реєстрація Опозиційного блоку в Івано-Франківській області на Світлану Іванову, яка проводила прямі телемости з ДНР і ЛНР саме в час активних боїв нашого війська з окупаційними загарбниками.

Терпіти не було сил, тому ми організували акцію протесту під назвою Чистий Четвер з вимогами до влади та депутатів обласної ради:

  1. Прийняти рішення про заборону діяльності на території області будь-яких угрупувань та організацій проросійського спрямування, зокрема ПР, ОП та комуністів.
  2. Зобов’язати прокуратуру Івано-Франківської області винести протест від імені держави на прийняте В. Кавацюком рішення про реєстрацію Опозиційного блоку.
  3. Заслухати на сесії Івано-Франківської обласної ради питання про діяльність Головного управління юстиції в Івано-Франківській області.

4 Вимагати звільнення В. Кавацюка з посади начальника Головного управління юстиції в Івано-Франківській області та прийняття відповідних кадрових рішень в цій структурі на підставі Ст.2 Закону України «Про очищення влади».

Ми вимагали, аби Василь Кавацюк вийшов до людей і пояснив, яким чином він залишається на посаді і приймає антиукраїнські рішення, використовуючи свої повноваження. Бажання вийти до людей та поспілкуватися він не мав і заперечував свої родині стосунки як з регіоналом Гдичинським так і з Партією регіонів.

Коли люди не змогли терпіти такого зухвальства, прислужника Януковича просто посадили в сміттєвий бак, де й місце тих, в кого на руках кров наших хлопців.

Після цієї події обласна рада таки прийняла рішення про заборону діяльності п’ятої колони в області. А В.Кавацюка звільнили з посади.

За позовом регіоналу В.Кавацюка почалося кримінальне провадження проти учасників акції «Чистий Четвер». Уже третій рік тягнеться справа, хоча генеральний прокурор Юрій Луценко відкрито заявив про те, що в наших діях ніякого криміналу немає і все це – максимум адміністративне порушення.

На останньому засіданні в березні В.Кавацюк вимагав відшкодування – 100 тисяч гривень.

У середу, 18 квітня, о 14.00 – наступне засідання по справі учасників «Чистого Четверга». На це засідання викликається сам регіонал В.Кавацюк для дачі свідчень суду про наш кримінальний умисел. Маємо всі зібратися, щоб дати відповідь – хто злочинець? В кого на руках кров наших побратимів? Хто був ставлеником кривавої тиранії Януковича? Хто є п’ятою колоною Кремля? Прийди та підтримай!», – розповів керівник УДА Прикарпаття Василь Абрамів.

За "смітникову люстрацію" колишнього начальника ГУЮ Василя Кавацюка проти представників ПС відкрили кримінальне провадження.


Читайте також:

У Франківську "Правий сектор" провів марш за визволення політв’язнів (фото)

«Правий сектор» на Прикарпатті заявляє про політичні репресії


17.04.2018 1356
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

680
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1948 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1138 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

560
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6906 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11402 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

340

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1088

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1118

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1113
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

77
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

288
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1086
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

658
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

756
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2953
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4447
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18445
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

81
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

327
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

357
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

667