Смартфон Honor 20 від Huawei: плюси і мінуси нового "молодіжного" флагмана

Honor 20 — це провідний пристрій китайського молодіжного бренду Honor, заснованого Huawei у 2013 році. Бренд був створений для боротьби з Xiaomi за молодіжну аудиторію на китайському ринку.

Концепція бренду передбачає виведення на ринок смартфонів з передовими технологіями за доступною ціною, сміливі кольори корпусу, фокус на продажах через інтернет. В Україні ці смартфони з'явилися в кінці 2018 року, пише Фіртка з посиланням на ЄП.

Honor 20 цікавий не тільки рекламним гаслом виробника "недорогий конкурент провідних флагманів", а й успіхом попередньої версії. У 2018 році Honor 10 став лідером продажів у лінійці Honor. За два місяці у світі було продано понад 3 млн штук цієї моделі.

Дизайн і дисплей

Для тестування ЕП отримала Honor 20 із задньою панеллю, виконаною в синьому градієнтному кольорі. Це означає, що під різними кутами панель переливається безліччю відтінків синього кольору.

Ефект, за словами представників виробника, досягається за допомогою технології Triple 3D Mesh. Вона дозволяє наносити мільйони мініатюрних призм на нижній шар панелі. Потрапляючи на ці призми, промені світла заломлюються, забезпечуючи відповідний ефект.

 
Задня панель Honor 20
Фото автора

Панель виглядає красиво і "дорого". Виробник назвав цей колір Phantom Blue. Правда, після кількох днів дбайливого поводження з пристроєм автор виявив ледь помітні потертості в нижньому кутку задньої панелі.

Зручно розташована кнопка увімкення. Якщо телефон в лівій руці, на неї потрапляють середній або вказівний пальці, якщо у правій — великий палець. У кнопку вбудований сканер відбитка пальців, який спрацьовує миттєво.

 
Кнопка увімкнення та сканер відбитка пальців
Фото автора

Дисплей займає 91,6% лицьової панелі, він безрамковий. Селфі-камера діаметром 4,5 мм вбудована у верхній лівий кут екрана. Таке розташування камери не заважає користуватися смартфоном й однозначно більш зручне, ніж досі популярні рішення у вигляді "крапельки" або "гривки".

 
Селфі-камера ледь помітна на екрані гаджета
Фото автора

Розмір екрана — 6,26 дюйма, роздільна здатність — 2340x1080 пікселів, щільність пікселів — 412 PPI. Є відчуття високої швидкості відгуку дисплея, хоча, можливо, воно суб'єктивне.

Автор більше року використовує смартфон з IPS-матрицею. Тестовий зразок оснащений більш сучасною LTPS-матрицею. Час відгуку LTPS-матриці менший, ніж у IPS, завдяки більш високій активності електронів. Утім, людина, швидше за все, не здатна помітити цю відмінність.

 
У LTPS-матриці більш низьке, ніж у IPS, енергоспоживання
Фото автора

Камери

Особливість Honor 20 — камери. Головних камер у смартфона — чотири.

 
Набір основних камер: 48 МП, 16 МП, 2 МП, 2 МП
Фото автора

Основна камера побудована на датчику зображення Sony IMX586. Провідний датчик серед флагманських пристроїв забезпечує роздільну здатність 48 Мп (8000 на 6000 пікселів), розмір пікселя рекордно малий: 0,8 мкм.

Для підвищення якості знімка при недостатньому освітленні смартфон застосовує фільтр Байєра та об'єднує пікселі. У результаті роздільна здатність знімка становить 12 Мп. Утім, це налаштування можна вимкнути і робити знімки з роздільною здатністю 48 Мп.

Основна камера робить якісні фото при денному освітленні і непогані — вночі.

 
Налаштування за замовчуванням
Фото автора
 
Налаштування за замовчуванням
Фото автора
 
Налаштування за замовчуванням
Фото автора
 
Налаштування за замовчуванням
Фото автора
 
Налаштування за замовчуванням
Фото автора
 
Налаштування за замовчуванням
Фото автора
 
Налаштування за замовчуванням
Фото автора

У налаштуваннях камери можна вибрати режим "Нічна зйомка". Однак з автоматичними налаштуваннями він істотно не вплинув на якість знімка.

 
Режим "Нічна зйомка"
Фото автора
 
Знімок зроблений в умовах особливо слабкої освітленості. Налаштування за замовчуванням
Фото автора

Друга камера оснащена ширококутним об'єктивом для панорамних знімків, третя — для знімків з ефектом Боке (розмитість). Усі ці камери вже стали "джентльменським набором" багатьох флагманів. Honor 20 на цьому тлі виділяється четвертою камерою, призначеною для макрозйомки.

Камера для макрозйомки дозволяє отримати абсолютно новий досвід використання смартфона. З її допомогою можна заглянути у мікросвіт та відобразити його. Несподівано для автора макрозйомка виявилася вельми захопливим заняттям.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

У макрокамери фіксована фокусна відстань 4 см. Поки що вона вміє тільки фотографувати.

У налаштуваннях фотокамери можна увімкнути штучний інтелект. За словами виробника, ШІ розпізнає об'єкти та оптимізовує налаштування. Зокрема, він розуміє 500 сценаріїв і 22 категорії сцен.

Заявлено, що залежно від об'єкта фотозйомки будуть змінюватися насиченість, яскравість та контрастність. Однак, зробивши кілька десятків знімків різних об'єктів, автор не помітив жодних відмінностей.

 
Налаштування за замовчуванням
 
 
Увімкнений ШІ
 
 
Налаштування за замовчуванням
 
 
Увімкнений ШІ
 
 
Налаштування за замовчуванням
 
 
Увімкнений ШІ
 

Основна камера знімає відео 4К, Full HD, HD ready 120 к/с (4-кратне уповільнення), 240 к/с (8-кратне уповільнення), 960 к/с (32-кратне уповільнення).


24.07.2019 2023
Коментарі ()

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

685
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1970 7
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1142 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

563
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6910 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11410 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

345

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1098

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1122

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1116
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

85
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

294
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1097
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

659
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

764
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2960
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4455
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18449
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

92
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

330
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

361
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

670