Сім зігріваючих напоїв, які варто приготувати вдома (РЕЦЕПТИ)

Настав час теплих ковдр і гарячих смачних напоїв. А щоб не обходитись звичайним чаєм з лимоном і какао — слід запастись більш цікавими ідеями.

В добірці зіборані рецепти незвичного глінтвейну, українського збитню та міцного грогу, інформує Фіртка з посиланням на Всвіті.

Вам лише залишається вибрати — що ж приготувати сьогодні:

1. Білий гарячий шоколад

Звичайний гарячий шоколад вміє готувати майже кожен. Тож ми пропонуємо більш цікавий і незвичний рецепт — білого гарячого шоколаду.

На дві порції нам треба: 2.5 склянки молока, 1 пачечка ваніліну, 2/3 плитки білого шоколаду. За бажанням — збиті вершки чи зефір для прикраси.

Шоколад поламайте на дрібні частини та додайте у молоко разом із ванільним цукром. Розігрійте, не доводячи до кипіння, щоб шоколад розтопився. Змішайте та розлийте по склянках.

Для прикраси: поріжте 1 рожевий зефір на дрібні частини й розділіть на верх напою у склянки. Зверху також можна додати трішки збитих вершків і потрусити потертим білим шоколадом.

2. Безалкогольний глінтвейн

Глінтвейн — безперечно найпопулярніший зимовий напій. Десь на рівні із какао та гарячим шоколадом. Його варіацій існує безліч — хоч кожного дня пий інший. Але оскільки основою глінтвейну є алкогольний напій — занадто часто його вживати ми не радимо. Деякі люди вірять у міф, що алкоголь випарюється при нагріванні, але це не так. Насправді ж, випарюється лише незначна його частина. Тож ми рекомендуємо спробувати приготувати ось цю безалкогольну інтерпретацію глінтвейну.

На дві порції треба: 500 мл виноградного соку, 3 зірочки гвоздики, по декілька шматочків лимону і апельсину. Дрібка кориці, мускатного горіха, імбиру сушеного та кардамону.

Сік вилийте у каструлю разом з усіма спеціями, додайте тонкі скибочки цитрусових. Нагрійте до появи мілких бульбашок, але не слід доводити до кипіння. Дайте напою настоятись під кришкою, поки він не охолоне до прийнятного теплого стану. За бажанням, можна підсолодити каплею меду.

3. Пряний чай з молоком

Більшість людей обожнює гарячу каву із молоком. Особливо, якщо додати у неї спеції. Але для ввечері її пити не варто, щоб не порушити сон. Тому пропонуємо замінити її на пряний чай.

Для двох порцій нам треба 1.5 склянки води, 2 склянки молока, 2 пакетики чаю. Гвоздика мелена, сушений імбир та мускатний горіх — по 1/5 ч.л. Кориця — дві палички, кардамон та 1 ст.л цукру.

Чай залийте гарячою водою та дайте настоятись 5 хвилин. Далі вилийте його в каструлю, додайте молоко, цукор і спеції. Варіть до кипіння, пропустіть через сито, та напій готовий!

4. Безалкогольний Егг-ног

Напій трішки схожий на “ґоґоль-моґоль” і дуже популярний у Європі. Ми ж пропонуємо його безалкогольну варіацію.

Для двох порцій необхідно: 2 склянки молока, 5 зірочок гвоздики, 1/4 ч.л кориці та 1/4 склянки згущеного молока. Пів склянки цукру, 4 яєчні жовтки. А також за смаком — збиті вершки, мускатний горіх, ванілін.

Змішайте спеції, згущене та звичайне молоко у каструлі. Розігрійте, не доводячи до кипіння. Окремо збийте ретельно жовтки із цукром. Продовжуючи збивати, поступово вливайте в жовтки тепле молоко. Потім вилийте назад у каструлю і варіть на слабкому вогні ще декілька хвилин.
Розлийте готовий напій по склянках та прикрасьте збитими вершками.

5. Збитень

На 500 мл води треба додати по 2/3 чайної ложки м’яти, квіток липи й листя смородини. Жменю сушених ягід, кілька горошин чорного перцю, 5г свіжого тертого імбиру і пару зірочок гвоздики. Все це разом треба проварити 20 хв та залишити настоюватись ще на 40 хв.

Потім підігріти й змішати з соком 1 лимона. Мед додають за смаком, коли напій трохи охолоне. Також за бажанням вливають трішки міцного алкоголю.

6. Грог

Варіацій приготування грогу є безліч, тож наш рецепт — не єдиний правильний. Проте слід пам’ятати, що напій доволі міцний, тож щовечора ним грітись не рекомендуємо. А от у вихідний зрідка посмакувати можна.

Для його приготування потрібно на 300 мл окропу потрібна одна чайна ложка чорного чаю, декілька зерняток духмяного перцю, бадьян, гвоздика — пару зірочок. По дрібці мускатного горіха та кориці, 2 чайні ложки цукру. Та ром — за смаком.

Залийте чай і спеції окропом, залиште запарюватись на 5 хвилин. Пропустіть через сито та влийте у напій ром. Для смаку в напій можна додавати будь які фрукти, ягоди, спеції. Та навіть збиті вершки.

7. Шоколадне вино

Сучасна варіація напою, який одночасно нагадує і глінтвейн і какао. Але ж уявіть, який смаковий вибух відбувається, коли поєднуєш два крутих напої разом!

На 2 склянки такого вина нам треба 2/3 пляшки вина сухого червоного, 1 склянка води, пів плитки чорного шоколаду, столова ложка какао та скільки ж меду (можна замінити цукром).
А також 10 г апельсинової цедри й дрібка мускатного горіха.

Воду влийте в каструлю, додайте усі компоненти окрім вина та варіть до повного розчинення шоколаду. Влийте вино, та тримайте на легкому вогні, не доводячи до кипіння, ще 2-3 хвилини.

Подавати слід виключно гарячим. Можна прикрасити зверху зефіром чи маршмеллоу. Смачного!


17.12.2020 35300
Коментарі ()

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

818
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11361 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1973
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1863
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2861
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4755

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

508

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1151

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1663

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1413
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1805
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1627
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8865
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

707
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

787
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1972
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

953
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

450
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

370 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

791 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

833