Прикарпатцям на замітку: куди поїхати відпочивати в листопаді 2019 року

Багато українців воліють вирушати у відпустку не спекотним літом, а в листопадову негоду, при цьому не відмовляючи собі в морському відпочинку. Ми  розповімо, як відпочити в листопаді 2019.

На думку досвідчених туристів, ідеальний пляжний відпочинок в листопаді в: ОАЕ, Таїланді, Ізраїлі, на Мальдівах і Кубі. Також можна вирушити в екскурсійний тур Європою або полетіти в США або країни Латинської Америки.

Пляжний сезон у листопаді 2019: найкращі напрямки

ОАЕ

Туризм в ОАЕ / фото: hotels24.ua

Любителям пляжного відпочинку обов'язково сподобається комфортна погода в Арабських Еміратах. Так, в листопаді вдень ​​температура повітря близько +30 С, вночі - +20 С, а вода прогрівається до 28 градусів тепла. Гості можуть скупатися в солоних водах Перської або Оманської затоки, позасмагати на піщаних пляжах, де пісок від темно-золотого до білосніжного кольору. Оскільки в жовтні-листопаді в ОАЕ - пік туристичного сезону, ціни на проживання набагато підвищуються.

Крім відпочинку на пляжі, в цій арабській країні є на що подивитися.

Наприклад, в Дубаї варто піднятися на найвищу вежу-хмарочос у світі - Бурдж-Халіфа. Також в туристичній мецці ОАЕ особливої ​​уваги вартує Старе місто, шопінг-центр Dubai Moll, океанаріум та аквапарки Wild Wadi і Wonderland. Найкращі пляжі в Джумейрі, а в столиці - Абу-Дабі обов'язково треба побачити мечеть шейха Зайда. Культурний центр ОАЕ - Шарджа, тут немає величезної кількості розваг, більше зелені та умиротворення, чимало музеїв. Дуже спокійно в Фуджейрі, особливо сподобається тут любителям дайвінгу. В кінці листопада в ОАЕ триває етап гран-прі Формули 1.

Вартість: від 40000 грн за двох на 7 днів за системою full board в готель 4*

Таїланд

Таїланд / фото: turist.delfi.ee

Мандрівники, які потрапили один раз в Таїланд, ніколи не забудуть її природу, першокласні пляжі, м'який клімат, велику кількість дарів моря і тропічних фруктів. Туристи називають Тай "країною усмішок", адже місцеві жителі дуже доброзичливі, а відпочивальники почуваються в безпеці. Відпочити в Таїланді можна бюджетно, якщо самостійно орендувати житло. Найдешевше відпочити в листопаді, коли закінчується сезон дощів. Температура повітря в цей час не опускається нижче 30 С тепла, а вода - дуже тепла, до +28С. Листопад у Таїланді - низький сезон, тому ціни ще більш доступні.

Основні курорти Таїланду - Паттайя, Самуї і Пхукет. Паттайя - найстаріший курорт в країні на узбережжі Південно-Китайського моря, в Сіамській затоці. Тут не найчистіші пляжі, тому для відпочинку з дітьми місцевість не підходить. А ось Самуї - якраз буквально призначений для того, щоб провести тут відпустку з нащадками. На Самуї збереглася первозданна природа, кришталево чисте море і пісок. Найбільш тусовочне місце в Таїланді - Пхукет, чимало розважальних закладів на Патонгу.

Вартість: від 48000 грн за двох на 7 днів за системою full board в готель 4*

Мальдіви

Мальдіви / фото: kp.ua

Тропічна смарагдова рослинність, блакитна вода, білосніжні пляжі - все це вабить на Мальдіви тисячі туристів з усієї планети. Особливо популярні курорти Мальдів серед молодят і романтичних пар. На Мальдівських островах розміщено близько сотні готелів зі своєю інфраструктурою: ресторанами та барами, СПА салонами та фітнес залами. Саме на інфраструктуру готелю, розмір острова і довжину пляжу слід звернути увагу при купівлі туру на Мальдіви.

Листопад - перехідний період для острова, адже ще триває сезон дощів, але насправді опади вже мінімальні. Варто тільки пам'ятати, що в центрі архіпелагу (атоли: Фаафу, Баа, Мале, Арі) дощі випадають частіше, ніж на півночі (атол Хаа-Аліф). Останній осінній місяць підходить для відпочинку економним туристам, адже ціни істотно знижені (розпал сезону з грудня по березень).

Відпочинок на Мальдівських островах переважно ледачий, пляжний. Інтерес туристів викликає найбільш фешенебельний готель-острів Мальдів - атол Баа, який перебуває під захистом ЮНЕСКО, а також атол Даалу, куди треба добиратися тільки на гідролітаку. Серед розваг: дайвінг, морська рибалка, снорклінг, водні лижі, прогулянки на каное.

Вартість: від 82 000 грн за двох на 7 днів за системою full board в готель 4*

Куба

Куба / фото: kp.ua

У листопаді на острові Свободи також перехідний сезон, тому найкраще для відпочинку підходить друга половина місяця і південна половина острова. Удень на Кубі досить тепло - +30 С, а ось вечори ще прохолодні - не вище 20 С тепла. Активним туристам запропонують з'їздити на екскурсії в старовинні міста й індіанські села, в тропічні ліси і заповідники. У листопаді можна відсвяткувати разом з кубинцями свято Христофора Колумба, який є покровителем Гавани, відвідати фестиваль джазової музики і міжнародний ярмарок.

На Кубі дві туристичні мекки - Варадеро і Гавана, тут розвинена інфраструктура. Найкращі пляжі Куби розташовані на відокремлених островах - Кайо Ларго і Кайо Левіса. Вони малолюдні, адже відпочивати в цій частині країни дуже дорого. Хороші піщані пляжі розташовані в Варадеро, Тринідаді, біля Сьєнфуегоса і Ольгина, а також недалеко від Гавани (пляж Санта-Марія-дель-Мар.)

Любителям делікатесів на Кубі робити нічого - кубинська кухня досить мізерна, не справить враження і набір продуктів в магазинах. Також на острові поганий і дуже дорогий інтернет: годинний юзинг коштуватиме 2-8 дол.

Вартість: від 75 000 грн за двох на 7 днів за системою all inclusive в готель 4 *

Ізраїль

Ізраїль / фото: delo.ua

Відпочинок в Ізраїлі в листопаді буде практично ідеальним. Це маленька держава, яка, тим не менш, має вихід відразу до трьох морів. В Ізраїлі багато пам'ятників архітектури, де зберігаються стародавні артефакти. Паломників з усього світу привертають біблійні місця (Віфлеєм, Назарет, Цфат, Тверія) і шикарні пляжі. У листопаді в Ізраїлі комфортна погода, без виснажливої ​​спеки і дощів - +23 ... +27 С удень, а вода прогрівається вище за 23 градуси тепла. Як і навесні, восени в Ізраїлі високий сезон і вартість проживання в найдешевшому готелі буде 50 доларів, але в середньому - це 100 дол. за добу.

У столиці Ізраїлю - Тель-Авіві сподобається молоді, адже тут чимало розважальних закладів, багато місць для шопінгу. У Нетанію, яка розташовується між Тель-Авівом і Хайфою, їдуть любителі активних видів спорту. Пляжі в Нетанії розташовані під кручею, тому до послуг відпочивальників - ліфти.

У Хайфі розташувався один з найкращих пляжів в Ізраїлі - Дор і Бахайські сади. Спокійний оздоровчий відпочинок вийде біля Мертвого моря. Елітний відпочинок пропонують курорти Ейлата на березі Червоного моря, тут функціонують міжнародні центри з дайвінгу і снорклінгу. Шикарний відпочинок, а саме фешенебельні готелі, є в Герцлії.

Вартість: від 44 000 дол. за двох на 7 днів за системою half board в готель 4*

Екскурсійні тури в листопаді 2019

Наприкінці жовтня-початку листопада в школах період канікул, тому можна сміливо їхати з дітьми на екскурсію за кордон.

Англія. У листопаді температура повітря на Туманному Альбіоні не більше +13С, зате саме в цей час тут проходить безліч цікавих заходів. Наприклад, в Лондоні - ніч Гая Фокса (5 листопада), Lord Mayor's Show (9 листопада), починається підготовка до Різдва (відкриваються різдвяні ярмарки, проводяться тематичні заходи).

Чехія. У листопаді - прохолодно, не вище +6 С, але сухо. Туристи з усього світу відправляються до чеської столиці за враженнями від приголомшливої ​​архітектури. Особливу увагу приділяють готичним соборам, музеям, мостам, ратушам. В кінці місяця в Празі вже встановлюють ялинку. Крім столиці варто відвідати: Брно, Пльзень, Карлові Вари.

Іспанія. У листопаді тут стартує театральний сезон, проходить безліч культурних заходів для дітей і дорослих, наприклад, фестиваль оливок в Андалузії. У південній частині Іспанії досить тепло - +20 С, а ось в Барселоні, Мадриді та Більбао - не тепло - +14С.

Італія. Листопад - найкращий місяць для бюджетного відпочинку, оскільки на пляжах вже не поніжишся, а на лижах ще не покатаєшся. Туристи вибирають сонячну Тоскану або інші райони країни в південній частині, адже температура повітря тут може досягати + 20С. Уваги туристів гідні: Колізей, Пантеон, собори, інші пам'ятники архітектури, які входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Туристам сподобається в: Барі, Мілані, Римі, Флоренції, Венеції, Сицилії, Сардинії, Бергамо, Вероні, Неаполі, Пізі. Діти залишаться в захваті від парку розваг - Гардаленд.

Австрія. В середині листопада відкриваються гірськолижні курорти, і ціни ще досить демократичні. Як і по всій Європі, в останній місяць осені активно готуються до різдвяних свят, і у Відні вже відкриті різдвяні ярмарки.

Франція. Крім відомих пам'яток (Ейфелевої вежі, садів Тюїльрі, Версальського палацу, Лувру, Монмартра), подорожуючи з дітьми, варто відвідати Діснейленд. Також 15 листопада у Франції відзначають винний фестиваль - свято "Божоле Нуво". У листопаді у Франції відносно тепло, повітря прогрівається до +11С.

Кorrespondent.net


02.11.2019 4124
Коментарі ()

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1172
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2499
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2099
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2151
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6498 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2438 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

322

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1129

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1164

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1381
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

258
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

574
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2049
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26496
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

539
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10446 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7995
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

522
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

385
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

533
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

607
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1558