НЛОшне Прикарпаття

Ви вірите в інопланетян? А вони у вас вірять. Принаймні, так стверджує карта України, яку науковці-уфологи нещодавно опублікували в нетрях інтернету. Маленькі тарілки на ній — місця, де люди бачили дивні літаючі об’єкти, а мордочки інопланетян — контакти з прибульцями. За кожною позначкою — свідчення очевидців.


Згідно з цією картою, НЛО не раз залітало і на Прикарпаття. Хоч позначок на території Івано-Франківщини значно набагато менше, ніж у сусідніх Закарпатській та Львівській областях. А до Києва нам ще — як у тій приказці. Втім, маємо і своїх героїв, які запевняють, що бачили дивні літаючі об’єкти.

Найбільше таких випадків, згідно з картою, сталося у самому Івано-Франківську. Всі вони доволі свіжі, крім одного — але про це трохи пізніше, на десерт.

24 травня 2009 року невідомий чоловік (на карті відомостей про нього — нуль) з будинку на вулиці Коновальця, 132 зняв на відео політ групи НЛО з п’яти об’єктів.

«Спершу я сприйняв їх за сузір’я Малої Ведмедиці, незважаючи на червоний колір, — розповів він Українському науково-дослідному цент­ру вивчення аномалій «ЗОНД». — Проте через деякий час, коли об’єкти піднялись вище, а червоний колір не зник, я зрозумів, що переді мною не зірки».

Наступного разу НЛО побачили на тій же таки вулиці Коновальця, того ж року, але через кілька місяців — 20 листопада. Електрон­ним листом якийсь Дмитро сповістив УФОДОС* про НЛО, яке побачив з балкону свого будинку.

«Дружина вийшла на балкон покурити й почула гавкіт псів, — писав він. — Подивилася на небо, а там з боку гір у північному напрямку, піднімаючись, рухалися незрозумілі об’єкти, які світилися червоним. Перші вишикувалися трикутником, а за ними пару штук — хвостиком. Жінка швидко покликала мене і нам вдалося навіть дещо сфотографувати».

Третій випадок стався цілком недавно, 10 квітня 2011 року. Ближче до ночі, біля супермаркету «Епіцентр» Тарас Фризюк (студент і уфолог-початківець) помітив дивний «літак», який кружляв доволі низько, повідомляє сайт «Уфологія». «Я бачив, як він опустився все нижче і нижче, летів повільніше, — запевняв хлопець. — Було видно, що вогні по ньому розташовані по колу».

Але найцікавіший випадок стався у Франківську 4 квітня 1974 року і, як каже карта, на тій же вулиці Коновальця (тоді — Дадугіна). Йдеться саме про контакт із прибульцями. Його описав у своїй книзі «Літаючі миски в степах України» такий собі Макс Жібінов.

«Молода касирка зранку, не поспішаючи, йшла на роботу. Несподівано вона почула тонкий писк зверху. Коли підняла голову, впала у ступор: прямо над нею, приблизно у метрах трьох, висів дископодібний апарат чорного кольору. За словами жінки, її втягнули всередину маніпулятором і довго обстежували за допомогою різних інопланетних прибамбасів. Потім відпустили. Найдивовижніше, що 23-літня заміжня касирка після цього повернулася додому цнотливою». Отакої!

Дві позначки є й на Коломиї. Перший випадок датується груднем 2008 року. «Я вийшов з хати покурити на вулицю i побачив, як п’ять яскраво-червоних кульок пливли по небу, а потім по одній згасали».

Другий — серпнем 2009-го. «Мене звати Паша, я недавно бачив якусь дивну штуку. Вона світилася і стояла на небі, а потім зникла. Було біля опівночі». 

Ще два схожі випадки описані і з Долинського району. Так, журнал «Аномалія» пише, що 31 грудня 1995 року над селом Новоселиця з’явився сферичний об’єкт, що світився. На декілька хвилин були перервані радіо- і телепередачі, зате все село було освічене, як удень. Другий описує газета «Інопланетянин».

Там розповідає такий Іван Коляджин: «Це сталося 19 жовтня 2011 року. Близько восьмої вечора мені подзвонив Ігор Михайлович із села Яворів Долинського району. Каже: «Подивись, летить якась велика зірка!». Я в той час був у Верховині. Виход­жу на вулицю, дійсно, бачу переміщається високо в небі якийсь об’єкт, скидався на три-чотири зібрані в купу зірки».

Майже аналогічні історії трапились у травні 1991 року в селі Лолин Рожнятівського району та 21 листопада 2009 року — в Рогатині.

Та чи не найбільше нас здивувала помітка на карті, поставлена чогось на обласному центрі. За нею відкривається історія з книги відомого радянського партизана та генерал-майора Сидора Ковпака «Від Путивля до Карпат». «Ми рухалися ущелиною до річки Прут, підходили до невеличкого гуцульського села. Попереду нас з неба впало щось вогненне — не то велика зірка, не то ракета. Спочатку ми подумали, що то ракета противника, і приготувалися до бою, але скоро переконалися, що в селі та околицях німців нема. Ми не стали задумуватися, що це таке було. Потім я ще багато разів чув про такі зірки». 

Поки що це все — більше таких поміток на карті Івано-Франківщини немає. Можливо, тому що прибульці нас не люблять, а, можливо, просто люди потроху таки кидають шкідливу звичку — курити.

*УФОДОС (можна розшифрувати як «УФОлогічні ДОСлідження») — неформальна добровільна громадська організація, яка об’єднує всіх зацікавлених в уфології.

Репортер


02.12.2019 2946 1
Коментарі (1)

Ярослав 2019.12.02, 22:06

Шановні читачи інтернет газети " Фіртка " - немає ні якого НЛО , УФО , інопланетян все це є повна брехня і фантазія . Все це , що бачили чули , або читали і т. д. . Це є витівки злих духів . Купіть в церковному магазині брошурку автор : о. Джузеппе  Томазеллі   священик-екзорцист  " Інтерв"ю з демоном " , там чітко все  сказано , на сторінці 17 і взагалі її варто прочитати всю , цікава інформація .      Не лінуйтеся .

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2014
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1880
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1879
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5584 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2173 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1533

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

772

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

838

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1045

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1023
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1796
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3702
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10293
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26180
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10213 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7741
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

921
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

262
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

288
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

405
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1306
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

908