"Ми можемо втратити Україну": у Франківську ветерани прийняли резолюцію проти "формули Штайнмаєра"

У Франківську на площі біля адмінбудівлі ОДА відбулося віче ветеранської спільноти міста та області.

Обласна і Міська асоціації учасників бойових дій вийшли під ОДА – участь у віче взяли близько 250 ветеранів російсько-української війни на Донбасі, інформує Фіртка з посиланням на Курс.

Ветеранська спільнота Прикарпаття зібралася на публічні відкриті збори, щоби обговорити і сформувати спільну позицію з приводу останніх подій в Україні – прийняття керівництвом держави так званої “формули Штайнмаєра”. 

Сьогодні зранку два десятки франківських активістів вийшли на протест проти капітуляції. 

Голова Міської асоціації учасників АТО Мирослав Кріль повідомив, що у зв’язку з останніми подіями ветерани вирішили висловити свою позицію.

“Ми розробили варіант резолюції, який сьогодні озвучимо і затвердимо на віче. Передамо резолюцію через обласну раду. Коротко в ній йдеться: “НІ- капітуляції, НІ- федералізації, НІ – підписанню формули Штайнмаєра”. Зараз підписання цієї формули вигідне найбільше Росії. Вони оптимізують перебування військ на Донбасі. Буде новий закон про статус окупованих територій, що фактично є федералізацією. Є загроза, що це потягне за собою федералізацію Чернівецької області, Закарпаття – є такі ризики”.

Один з координаторів асоціації Василь Андріїв каже, що це неприпустимо, особливо перед полеглими побратимами.

“Ми хочемо завтра на сесії почути позицію нашої Івано-Франківської облради, побачити, як голосують депутати не за вказівкою. Хочемо, щоб голова ОДА, як офіційний представник президента України озвучив свою позицію,” – зазначив Андріїв.

“Це шлях війни, фактично федералізація України. Сьогодні окуповані території, завтра – Закарпаття зможе отримати спеціальний статус. Ми можемо втратити Україну,”- підтримав побратимів Степан Андрійців.

Віче розпочали хвилиною мовчання за полеглих бійців і за Героя Небесної Сотні, франківця Романа Гурика.

“Зараз наша ветеранська спільнота має сказати своє слово для збереження незалежності України”, – виступив Мирослав Кріль.

“Формуємо резолюцію до представників влади. Такі акції сьогодні відбуваються по всій Україні, – додав Василь Андріїв. – Наша спільна мета – вести європейський курс і не ставати на коліна перед ворогом. Ми готові захищати на фронті та у мирному житті незалежність України”.

Резолюцію зачитав ветеран війни Андрій Фармуга.

У разі невиконання вимог ветерани готові вийти на безстрокову акцію протесту.


02.10.2019 1554 2
Коментарі (2)

Обурений 2019.10.02, 22:07

Акція "протрезвити Зеленського" цілком доречна у даній ситуації. Бо якщо не досягне мети...? Долар уже на 2 гривні підскочив після підписання Зеленським "Штанмаєра" і виборів на окупованих територіях без вимоги виконання безпеки і виведення російських військ. Росіяни ж не дарма святкують перемогу.

Зеленський або некомпетентний або зрадник, краще б спочатку зайнявся тим чим лицемір Порошенко не займався - справи по Майдану і викинути зРади "медведчуків", скорочував би залежність від російського газу і зменшував вплив олігархів на еконмоіку націоналізувавши облгази обленерго.

Замісь цього поліз угоди з Росією по Україні підписувати.

НИК 2019.10.03, 00:12

Підтримую попередного автора записки! донедавна я ще ждав куда затягне течія ЗЕ - до спілки з промоскоскими силами , чи до інтересів українців. останні тижні виджу  таке: 1.  Штайнмайєр - раді Макрон з німціми, бо їм треба торгувати з вовов, радий "дебіл" Лавров, готові прийняти сі умови презики ЛДНР, і їх небиті сєпари. то чо радіє ЗЕ і богдан?? бо раді явні наші явні вороги, а вони ж знают що сєпари станут частинами МВС і будут нас нищити, хоть і орли Авакова з СУЗ теж не стали друзями наших вояків ООС. Їх рез-т =80000!! політв*язнів з наших воїнів, які порушили закони мирного часу воюючи з сєпарами спереду і ззаду. І яким ЗЕ амністию не хоче дати дотепер!!

2.  ЗЕ штурмуют продаж землі західним і моск. олігархам, єдиний наш ресурс, який ще не приватизували-віддали!  - навіть ЗЕ-більшість ВРУ захиталасі шо робити. бо 70%=проти! Але ж ЗЕ треба закрити діру в бюджеті і в своїх кишенях - а бротьби з корупцією Народ не видит Рябошапка скільки обітцяв мантій знімати в тиждень!!! тому Гроші вони озмут з продажу Землі, а не з Пропозицій плану Тимошенко.і "Батьківщини. 3. Чому розпускают порошенкосу ЦВК? де є половина з БПП, нам кажут що аби розставити своїх мерів. треба, щоби вся ЦВК складаласі з ЗЕ!! А я кажу, що ЗЕ треба аби а) ЦВК дала дозвіл на таке питання референдуму; б) провести таке питання "через народ".так поставити питання про продаж землі, аби народ змінив Конституцію і зробив чужинців власниками нашої землі, а вже вони не голодомором, а виїздом на заробітки стали панами над нами-рабами. в) робота ЦВК ввести федералізацію конст. Законом про "Особливий статус Даунбасом, який нам зараз такий і даром нє нада =Се готова Абхазія з паспорами., рак автономії ворогам!! ВИХІД: підписати з Вованом перемир\я і новий тимчас.кордон з колючим дотом по лінії фронту  здобутки МИ маєм майже спокій з даунбасом, не годуєм сєпарів і приймаєм лиш біженців, не відбудовуєм ахмєтови і Новінскому порізані заводи

-РФ і ЄС підут на се бо, скасовуют собі санкції, бо ж мают мир! нам і так сі санкції нічо не дают, падіння економіки РФ від них нема! Екон. РФ паде від цін на нафту і газ!!! Трамп нам сказав - настав час геополітиків-патрійотів, а глобалісти програли. Тому виходим з ВТО і МВФ як і США!! шукаєм нових союзників. Лукашенко вон дружит з КНР і Вова се терпит, то і ми так можем. США теж віпадок з МоторСІЧ теж багато навчив. Решта се ціла велика статя...

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

741
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11271 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1926
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1820
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2818
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4678

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

447

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1110

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1522

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1381
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1768
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1584
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8833
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

668
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

742
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1935
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

899
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

412
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

270 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

757 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

797