Маніпуляції Трампових пропагандистів

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді.

У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це  демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні і посилаються на невирішеність проблем південного кордону.

Постає питання – а причому тут допомога Україні до проблеми імміграції? Чому ці питання не розглянути і не проголосувати в окремих пакетах? І тут вони упускають один важливий момент. Трамп з республіканцями використовують Україну, як заручницю розв'язання проблеми південного кордону, що є основним питанням виборчої програми Трампа. 

Всім зрозуміло, що трампісти у нижній палаті Конгресу хочуть розв'язувати питання південного кордону. Ця проблема дійсно є важливою і обґрунтованою. З цієї причини міністр внутрішніх справ Майорка від республіканців отримав імпічмент за погану роботу в цьому напрямку. 

Знаючи, наскільки для Байдена є важливою допомога Україні, трампісти нижньої палати Конгресу використовують її блокування як метод тиску на адміністрацію США.

Однак, для Трампа його шкурні інтереси та президентські амбіції більш важливі, ніж сама проблема кордону, бо він взагалі не хоче, щоб цим питанням займався Байден, бо тоді йому не буде з чим іти на вибори. А тепер наведу докази й аргументи на користь цього факту.

Якби про те, що для Трампа президентські амбіції важливіші за будь-які інші проблеми, говорили лише демократи, це можна було б розглядати як їхню пропагандистську упередженість, але це розуміє навіть частина неупереджених республіканців, яким нема сенсу виправдовувати Байдена. Наприклад,  Сенатор – республіканець Мітт Ромні сказав:

«Я думаю, що кордон є дуже важливим питанням для Дональда Трампа. І той факт, що, якщо він повідомить сенаторам-республіканцям і членам Конгресу, що він не хоче, щоб ми розв'язували проблему кордону, тому що він хоче звинуватити в цьому Байдена, є … справді жахливим...

Але реальність така, що у нас криза на кордоні, американський народ страждає через те, що відбувається на кордоні. І хтось балотується в президенти не для того, щоб спробувати розв'язати проблему, а навпаки — щоб сказати: „Гей, заблокуйте цю проблему, не вирішуйте, дозвольте мені взяти на себе заслугу за розв'язання цього питання пізніше“. 

Про те, ніби Байден блокує допомогу Україні, говорять лише поодинокі російськомовні трампісти в соцмережах, а про те, що цю допомогу блокує Трамп через республіканців, говорить увесь світ.  Такі факти наводить в тому числі CNN.

CNN: „Республіканська партія вважає за краще використовувати прикордонну кризу як політичну тему для розмови, замість вирішення основної проблеми“

 Відкрито про повне припинення допомоги Україні говорять не республіканці, а лише трампісти.

„Республіканець-трампіст Мет Гаєц: Ми хочемо захистити наш кордон. Ми хочемо бачити ентузіазм у прикордонному патрулюванні. І ми не підтримуємо продовження інфляційних, ескалаційних, небезпечних витрат на цю війну в Україні“.

 Конгресвуменша Марджорі Тейлор Грін: „Єдиний кордон, що їх турбує, — це український, не південний кордон США, — сказала Грін на адресу американських демократів на зустрічі з виборцями в штаті Айова.  За республіканців Україні не дістанеться ні цента.“

А конгресвуменша Ліз Чейні розкритикувала заяву Грін і назвала її саме тим, чого хоче російський президент володимир путін. За її словами, якби республіканці були б такими у 1980-х роках, США програли б холодну війну. 

Які лише приводи не вигадують трампісти, аби не надавати Україні допомогу. Спікер нижньої палати Конгресу Джонсон був в числі тих 57 республіканців, які голосували проти запиту Білого дому на додаткові $40 млрд для допомоги Україні та союзникам, і з приводу цього сказав:

„Ми не повинні скеровувати за кордон чергові 40 мільярдів доларів, коли на наших власних кордонах вирує хаос, американські матері не можуть знайти харчування для своїх немовлят, ціни на пальне рекордно високі, а американські сім'ї ледь зводять кінці з кінцями“

В Сенаті республіканці схвалили прийняту ними двопартійну угоду, яка передбачала виділення коштів і на південний кордон, і на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. А конгресмени нижньої палати, від яких залежить фінансування цих програм, заблокували цю угоду, мотивуючи тим, заходи, пов'язані з проблемою кордону, є недостатніми.  

Тоді виникає логічне питання: якщо навіть і так, то чому республіканці перед тим кричали, що кожен день затягування вирішення проблеми завдає великої шкоди і збитків, а тут раптом готові чекати до наступного року, коли до влади (ще невідомо) прийде Трамп, замість того, щоб хоч частково вирішити цю проблему?

На це питання у вище наведеній цитаті відповів республіканець Мітт Ромні: 

„хтось балотується в президенти не для того, щоб спробувати вирішити проблему, а навпаки — щоб сказати: «Гей, заблокуйте цю проблему, не вирішуйте, дозвольте мені взяти на себе заслугу за вирішення цього питання пізніше».

Лідер республіканців у Сенаті, прихильник допомоги Україні Мітч Макконнелл сказав, що імміграційні переговори перебувають у  скрутному становищі, оскільки Трамп лобіює в Конгресі скасування угоди. Не гаяти часу з допомогою Україні закликав і сенатор-республіканець Марко Рубіо :

«Ми повинні знайти спосіб підтримувати цю боротьбу, не виснажуючи наші можливості в усьому світі. Я не думаю, що ця стратегія має бути якою б вона не коштувала, скільки б часу це не зайняло. Це ані реалістично, ані мудро, але також не може бути, що ми підемо, коли закінчимо, тому що ми також заплатимо за це ціну»

Сенатор — республіканець Том Тілліс, який підтримує допомогу Україні, і який, на відміну від Трампа, розуміє значення перемоги над рашистами для всього світу, в тому числі США, з цього приводу висловився так:

«Це не займе десятиліть, щоб шкодувати. Це станеться через кілька років, тому людям, які вирішили залишити Україну, якщо вони досягнуть успіху – поки я дихаю – я буду нагадувати їм про наслідки, з якими, я переконаний, нам доведеться жити».

Сенатор-республіканець Мітт Ромні підтвердив, що такої думки  і інші сенатори-республіканці — Джеррі Моран, Джим Ріш,  Сьюзен Коллінз та ін.

Таким чином трампісти блокують допомогу Україні як окремим пакетом, так і в пакеті з іншими питаннями. Ось і виходить кумедна ситуація, коли навіть частина республіканців на кшталт Мітта Ромні винним у цьому бачать Трампа, а поодинокі російськомовні трампісти кажуть, нібито це Байден блокує допомогу Україні.

Найбільш відморожені трампісти не можуть відповісти на питання, — чому саме Україну зробили заручницею своїх вимог. Восени минулого року трампісти нижньої палати вирішили відокремити від загального пакету допомог Ізраїль, і надати йому допомогу окремим пакетом, залишаючи при цьому заблокованим пакет допомоги Україні.

Байден не проти допомоги Ізраїлю, але, піклуючись про Україну, вимагав, щоб допомогти обидвом країнам, і навіть трьом в купі з Тайванем, інакше він заветує цей законопроєкт. Такий намір Байдена, за інформацією CNN, спікер нижньої палати Джонсон прокоментував так:

«Погроза президента накласти вето є актом зради. Ізраїль перебуває у стані війни, борючись за своє право на існування».

Таке враження, ніби Україна не перебуває у стані війни і ніби у неї менше проблем з путіним і загарбаними територіями. Ось такі лицеміри трампісти, які практикують подвійну мораль і подвійні станадарти.

Отже, будучи готовими допомагати Ізраїлю, упороті трампісти відкидають допомогу Україні як у окремому пакеті, так і в загальному.  І після всіх наведених вище фактів людям з діагнозом «русскоязычный трампизм» ще вистачає совісті говорити, що це не Трамп з відмороженими трампістами блокують допомогу у розмірі перебачених на 2024 рік 61 млрд дол., а нібито Байден це блокує.  

В той час, як Байден, розуміючи, у якому стані Україна, намагається надати допомогу безкоштовно, російськомовні трампісти на українських інтернет-ресурсах намагаються замовчувати той факт, що Трамп виступає проти будь-якої безкоштовної допомоги.

У 2023 році Україна від США отримала 10,9 млрд доларів бюджетної допомоги і понад 21 млрд доларів військової допомоги. А на 2024 рік адміністрація Байдена запланувала 61 млрд. допомоги, яку зараз заблокували трампісти.

Чисто гіпотетично, якби Трамп прийшов до влади і у нього раптом перевернулись в голові мізки і він вирішив раптом допомогти Україні, то такі гроші у якості позик лягли б тяжким непідйомним тягарем на зруйновану економіку України, у якої зараз у кожній українській гривні – 60  копійок — це допомога наших зарубіжних донорів.

Виправдовуючи блокаду республіканцями нижньої палати 61 млрд дол. і намагаючись при цьому лицемірно демонструвати зацікавленість у допомозі Україні, трампісти, не розбираючись у тому, як працює програма PDA, лицемірно звинувачують Байдена у невикористанні цієї програми. 

На їхній закид відповідає речник Пентагону Патрік Райдер, який зауважив, що у Міністерства оборони Сполучених Штатів є формальні повноваження, щоб передати Україні зброю на суму 4,2 млрд доларів, проте для цього необхідне рішення Конгресу.

«У нас є повноваження витрачати приблизно 4,2 млрд доларів з наявних фондів, але ми не маємо можливості поповнювати запаси».

Він уточнив, що всі кошти, які були виділені на допомогу Україні за президентською програмою (PDA), вже витрачені. Крім того, речник Пентагону заявив, що міністерство працює з Конгресом щодо цього питання. Також Райдер закликав членів Конгресу не зволікати з ухваленням пропозиції Білого дому про додаткове фінансування для України.

За програмою PDA США хоч завтра можуть надавати допомогу без згоди трампістів нижньої палати, і надавали її протягом минулого року, але програма діє так, що для використання залишку коштів по цій програмі потрібна наявність коштів для поповнення запасів, а ці кошти вже якраз залежать від схвалення конгресменами нижньої палати. Тож тут знову замкнуте коло на трампістах.  

Саме так і пояснив це питання П. Райдер. Якби лицемірні трампісти нижньої палати Конгресу хотіли допомогти Україні, вони би проголосували цю допомогу у спільному пакеті, або в окремому, як вони це прагнули зробити з Ізраїлем. До того ж, декілька мільярдів – це не 61 млрд., заблокованих трамповими лицемірами.  

В умовах, коли Трампу і Джонсону Україна стала поперек горла, Байден і Пентагон буде використовувати останній позабюджетний важіль в обхід трампістів (інші всі вже використані) — це 4,2 млрд. дол. із залишків програми PDA, які виявилено після аудиту.

Як вказано вище, для їх використання потрібні кошти на компенсацію поставлених за цією програмою озброєнь, а їх немає знову ж таки через трампістів нижньої палати, тому, схоже, що заради України Пентагон піде на ризики і порушить це правило, і ЗСУ отримають необхідні боєприпаси. Про це пише CNN.

Таким чином, Байден і демократи, на відміну від трампістів, роблять все можливе. Це останнє джерело можливостей Байдена, далі — слово за двома відморозками — Трампом і Джонсоном. 

 

Трампові пропагандистти у якості "аргументу" лицемірно наводять приклад, коли США надали Ізраїлю снаряди, які могли б надати Україні. Ви будете сміятись, але у 2022 році обсяг підтримки України становив 12 млрд 432,1 млн доларів, в той час як Ізраїль за 2022 рік отримав допомоги всього на 3 млрд 308,8 млн.

Минулого року Штати надали Україні допомогу на 15 млрд. 874,9 млн. (мало бути більше, але трампові відморозки заблокували), а Ізраїль у 2023 році отримав допомоги всього на 3 млрд 153,1 млн доларів – найменше за останні десять років.

 

А ще трампові лицеміри наводять приклад, що у США є 4 млн застарілих списаних снарядів, 14% з яких після тестування виявились вже бракованими, і, блокуючи 61 млрд дол., звинувачують Байдена, що він не дає для ЗСУ цей металобрухт. 

Звичайно, поки що це  не розглядається. Зараз розглядається не металобрухт, а сучасне озброєння, яке не вибухає у стволах гармат під час пострілу, тому в першу чергу розглядаються кошти на новітню зброю, які так вперто і лицемірно блокують трампісти.

Снаряди, у яких вийшов термін придатності, у кращому випадку не спрацьовують або летять куди попало, а в гіршому — розриваються у стволі. 

Росія не дабає про життя солдат, тому закупила північнокорейські снаряди, частина яких розривається у стволах гармат.  Ось таку фігню, замість 61 млрд дол. на новітнє озброєння, пропонують Трампові пропагандисти. 

У кожній країні є певні проблеми. Є вони і в такій багатющій країні як США. Ніхто не заперечує, що, наприклад, захист шкіл від психопатів є важливим, але і тут у Трампа кісткою в горлі стала Україна:

"Якщо Сполучені Штати мають 40 мільярдів доларів для відправки Україні, ми повинні бути в змозі зробити все можливе, щоб наші діти були в безпеці вдома. Ми витратили трильйони в Іраку, трильйони в Афганістані і нічого не отримали.

Перш ніж ми збудуємо націю для решти світу, ми маємо побудувати безпечні школи для наших дітей у нашій власній країні.“

Ніхто не заперечує важливість піднятих Трампом питань, лиш українцям він цим самим дав зрозуміти, що, якщо прийде до влади, про допомогу від США вони можуть забути. 

Якщо Трамп „за 24 години“ повністю припинить  допомогу Україні, буде ризик поділу України. 

Ось вислови Трампа у контексті загарбаних росією територій, які усі політики і ЗМІ світу розглядають як капітулянтські:

'They could have given up Crimea. They could have done something with NATO, "Okay, we"re not gonna join NATO,' and you"d have a country, because I believe Putin wanted to make a deal... You know, that"s something that could have been negotiated. Because there were certain parts, Crimea and other parts of the country, that a lot of people expected could happen. You could have made a deal.  So they could have made a deal where there"s lesser territory right now than Russia"s already taken, to be honest.  And you could have made a deal where nobody was killed... "I would have negotiated a deal,". "But you could have also given some areas that are inclined to be Russian, where the people speak Russian, you know, etcetera, etcetera. And you could have had a country [Ukraine]," "That"s without even negotiating a deal. I could have negotiated. At worst, I could"ve made a deal to take over something, there are certain areas that are Russian-speaking areas, frankly, but you could"ve worked a deal."

Зверніть особливу увагу на підкреслені слова. А Трампові пропагандисти не визнають факту капітулянтських пропозицій Трампа.

Тут слід зауважити, що весь світ, усі політики і ЗМІ, за виключенням поодиноких трампістів, висловлювання Трампа у контексті загарбаних путіним територій, розглядають, як капітулянтську позицію за формулою "Мир в обмін на території". Щоб не повторюватись, висловлювання Трампа і реакцію на це політиків і  світових ЗМІ можете прочитати ТУТ.

Також пропагандисти Трампа у якості "аргументів"  говорять про Трампові санкції періоду його каденції, "Ленд-ліз" і "джавеліни". Нікчемність цих "аргументів" описана ТУТ.

"Аргументи" російськомовних трампістів, які показують кашу в їхніх головах, треба показувати у всіх школах України, щоб діти виробили імунітет до цієї зарази.

Впевнений, що в українців тут проблем з вибором не повинно бути. Довіряти треба тому, хто не пропонує капітуляцію і хто безкоштовно допомагає Україні, а не тому, хто блокує цю допомогу чи категорично заперечує її безкоштовність.

Ну, і на закінчення для українців я нагадаю, що для рашистів теж нема проблем з вибором, — Трамп і республіканці. Факти наведені ТУТ.

P.S.  Спікери 23 парламентів та президент Європейського парламенту закликали спікера Палати представників Конгресу США винести на голосування законопроект про виділення Україні 60 мільярдів доларів допомоги та сприяти його ухваленню.

Як бачимо, весь прогресивний світ винуватцем блокади допомоги Україні бачить відморожених трампістів. Але в Палаті представників Конгресу США є республіканці, які готові проголосувати, тому Джонсон, знаючи це і маючи бажання допомагати лише Ізраїлю, не хоче виносити питання допомоги Україні на голосування. Таким чином, це питання залежить лише від двох паршивих негідників — Трампа і його маріонетки Джонсона.

Тим часом справжні друзі України рятують ситуацію. Найближчим часом Чехія виділить Україні близько 800 тисяч артилерійських снарядів, а Нідерданди профінансують їх доставку. 

Але, на жаль, цього достатньо для оборони, але недостатньо для перемоги, — для цього потрібні заблоковані трампістами кошти. 


04.03.2024 Ярослав Івашин 1581
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1319
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2617
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2156
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2230
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6692 58
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2504 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

396

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1214

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1335

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1471
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

335
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

206
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

625
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

108
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26568
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

590
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10512 1
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

112
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

137
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

449
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

599
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

662