Максим Павленко: Це буде найсильніший фінал за останні роки

Минулих вихідних франківський “Ураган” виборов путівку до Фіналу чотирьох Кубка України. На шляху до захисту трофею (саме “Ураган” є чинним володарем національного кубка) “дракони” у гостях обіграли принципового суперника “Енергію” зі Львова.

Про перипетії “енергетичного” дербі, майбутній Фінал чотирьох та особливості кубкового турніру Репортер розпитав головного тренера команди Максима Павленка.

- Вітаємо з виходом до Фіналу чотирьох. Які Ваші враження від матчу у Львові?
- Повторний матч, попри те, що він непросто для нас складався, завершився виходом команди до Фіналу чотирьох. Тому вважаємо результат за підсумком двобою відмінним, але щодо змісту, то, звісно, допустили помилки над якими будемо працювати. У нас був настрій на матч, була самовіддача, яка й допомогла нам здобути позитивний результат.

Ми реалізували свої нагоди, забили важливий другий гол, після якого супернику потрібно було забивати тричі, більше ризикувати, розкриватись. Це дозволило нам в останні десять хвилин зіграти відносно спокійно і завершити матч перемогою. Хоча при грі “5 на 4” в суперника були нагоди для взяття воріт. Нам є ще над чим працювати і розбирати помилки. Але головне, що ми виграли і вийшли до Фіналу.

- Тобто, ключовий епізод гри – це гол забитий Русланом Шереметою?
- Так, саме цей забитий м’яч став ключовим у грі. В нас була величезна віра в те, що ми робимо, але гол її зміцнив і додав більш впевнених дій. Ми вже не використовували високий пресинг, могли зіграти від захисту і віддати м’яч супернику. Шукали свій шанс, щоб реалізувати нагоди при стандартах і вразити порожні ворота. Так воно і сталося – і Володимир Кардаш, і Ярослав Лебідь розписались вже у порожніх воротах суперників.

- У першому таймі матчу “Ураган” записав до свого пасиву аж сім командних фолів, що зовсім не притаманно команді. З чим це пов’язано?
Напередодні гри ми попереджали гравців, що нам потрібно вирішувати стратегічні завдання. Не тільки виходити до півфіналу, але й намагатись там поборотись за трофей. Але некваліфіковані дії арбітрів призвели до того, що троє гравців отримали попередження в епізодах, де взагалі не було порушень. Зокрема, в епізодах з Абакшином, де м’яч випадково “знайшов” руку, з Шереметою, де була явна симуляція з боку Легендзевича, а у випадку винесення попередження Федюку взагалі не було контакту з боку нашого капітана. На жаль, помилки арбітрів призвели до того, що у півфіналі ми не зможемо розраховувати на певних виконавців.

Схожа ситуація із пенальті, які помилково були призначені у наші ворота – контакт Коваля під час першого пенальті відбувся поза межами штрафного майданчика, а гра рукою з боку Когута під час другого теж не тягне на таке покарання. Вважаю, що матч рівних суперників своїми некваліфікованими діями зіпсували арбітри. Дії арбітрів – це величезний плювок в роботу тим, хто дійсно хоче, щоб в асоціації були зміни на краще, адже саме асоціація організовує семінари арбітрів, наради, пояснення спірних епізодів. Те, що відбулось у матчі проти “Енергії” – це величезний ляпас від арбітрів, які дозволили собі так себе поводити.

- До Львова прибула численна група підтримки з Івано-Франківська. Чи передалась Вам на майданчику енергетика трибун?
- Звісно, було дуже приємно, адже приїхало багато знайомих, родичів, які надихали нас на те, щоб здобути перемогу за сумою двох поєдинків. Так і сталось, тож величезна їм подяка. Сподіваємось, наші вболівальники і в майбутньому будуть з нами, а ми віддячимо їм хорошою грою та результатами.

- Окрім “Урагану”, до Фіналу чотирьох пробились два клуби Favbet Екстра-ліги “ХІТ” та “Продексім”, а також “ДЕ Трейдинг”, який представляє Першу лігу. Оцініть рівень суперників по фіналу.
- Думаю, це буде найсильніший Фінал чотирьох за останні роки, адже грають верхня трійка команд Favbet Екстра-ліги на теперішній момент. Плюс лідер Першої ліги, який ще не втрачав очок в поточному сезоні. Кожна з команд здатна на сюрпризи в Фіналі. Потрібно до кожного суперника підійти з повною відповідальністю. Це стосується як і чемпіона “Продексіма”, так і “ХІТа”, який зараз набрав впевнений хід, а також “ДЕ Трейдинга”, що має у своєму складі досвідчених виконавців, які ще не все сказали у футзалі і хочуть досягти більшого. Вони невипадково пробились до Фіналу чотирьох, тож кожна з команд здатна показати хорошу гру і здобути трофей.

- 11 березня відбудеться жеребкування Фіналу чотирьох. Чи маєте якісь вподобання щодо наступного суперника?
- Як таких вподобань немає. В чвертьфіналі нам дістався найскладніший суперник серед усіх можливих на даній стадії. Кого нам підготує жереб – на того і будемо готуватися.

- Вперше за довгий час Луганщина, а саме Сєвєродонецьк, прийматиме масштабний футзальний турнір. Як ставитесь до подібних рішень з боку АФУ?
Ставлюсь позитивно, адже в Сєвєродонецьку створені всі умови для того, щоб фінал пройшов гідно і організований на високому рівні. Думаю, представники асоціації докладуть всіх зусиль, щоб матчі пройшли на найвищому рівні, а команди покажуть високий рівень майстерності. Тож нас очікує гідний по грі та підготовці Фінал.

- Той факт, що вирушаємо на Фінал чотирьох у статусі чинного володаря трофею додає відповідальності?
- Кожен розіграш, чи то Кубку, чи то Чемпіонату, завжди починається з “нуля”. Так, приємно бути в подібному статусі, але це все в минулому. Звісно, хочеться повторити минулорічний успіх. Ми пам’ятаємо ті емоції та докладемо всіх зусиль, щоб виграти, але це футбол і тут переможе найсильніший.

- Багато тренерів говорять про те, що на кубковий турнір в команд особливе налаштування. Чи погоджуєтесь з цією тезою?
- Справді, на Кубок налаштовуються всі команди, незалежно від статусу та чемпіонату, в якому вони виступають. У кубковому турнірі є можливість проявити себе як індивідуально. так і командно протягом невеличкого відрізку часу. Всі учасники Кубка стараються продемонструвати свої найкращі якості. Бачимо це на прикладі київського клубу “SKIDKA”, який на рівних протистояв “Продексіму” у повторному матчі чвертьфіналу, а сама гра завершилась нічиєю – 3:3. В Кубку України всі команди викладаються на повну, адже тут кожен матч як останній і це довели останні результати.

- Наступних вихідних “Ураган” вирушить в гості до “ХІТа”. Які очікування від цієї гри?
Попереду у нас важливий матч зі столичним “ХІТом”. Це остання гра регулярного чемпіонату, яку ми проводимо проти дуже серйозного суперника. “ХІТ” по праву займає другу сходинку турнірної таблиці Favbet Екстра-ліги. Нам потрібно віддати всі сили на майданчику, адже це поєдинок чемпіонату проти сильного суперника і потрібно правильно налаштуватись. Можу запевнити, з Києва ми намагатимемось повернутись лише з перемогою.


11.03.2020 8117
Коментарі ()

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1591
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1694
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1681
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

4965 38
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1983 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1382

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

240

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

571

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

732

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

862
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3495
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10061
02.04.2024

Одним з перших засіяли ярими культурами поля на Городенківщині, Коломийщині та Снятинщині.  

710
13.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

25942
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7569
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

764
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

941
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1266
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1092
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

708
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

942
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

815