Як обрати корм для собак?

Збалансований раціон – запорука здоров'я та активного життя домашніх вихованців. Тому корм для собак потрібно обирати зі знанням справи та з врахуванням основних критеріїв. Як це зробити, розкажемо у статті.

Види кормів для собак

У продажу представлена ​​продукція у широкому асортименті, тому у покупців розбігаються очі від величезної кількості пропозицій. Першим критерієм вибору є консистенція. За таким параметром корм ділиться на два види: сухий та вологий. Кожен варіант має свої особливості.

Сухий корм для собак – джерело енергії та здоров'я. У ньому містяться поживні речовини у необхідній кількості. Такий корм для собак розробляється з урахуванням потреб тварин. До переваг продукції відноситься збалансований склад, тривалий термін зберігання, зручність використання. Не менш важлива особливість - доступна ціна. Сухий корм середньої категорії коштує дешевше, ніж свіже м'ясо.

Хочемо звернути увагу, що гранулами можна перегодувати собаку. Тому обов'язково слід правильно розраховувати розмір порцій і не перевищувати їх. Тоді все буде гаразд.

Вологий корм для собак – продукти, які містять багато жирів. Консерви мають високу калорійність і прекрасні смакові властивості. Вологий корм у вигляді кубиків виготовляється з якісних інгредієнтів та за ретельно продуманими рецептами. У ньому містяться білки, жири, вуглеводи. Також використовуються додаткові компоненти, які насичують собаку та дають енергію. Головні переваги консервів від відомих брендів полягають у виняткових смакових характеристиках, оптимальному співвідношенні ціни та якості, в натуральному складі.

Якщо виникають складнощі, можна скористатися допомогою кваліфікованих спеціалістів https://paws.ua/ua/podbor-korma/. Фахівці надають безкоштовні консультації та підбирають найкращий варіант, виходячи з віку пса, його активності та інших параметрів. Така послуга підходить для власників вихованців, які не мають часу або бажання вивчати та аналізувати інформацію. Набагато простіше звернутися до фахівця та отримати відповідь на своє запитання.

Класи кормів для собак

Одним із ключових критеріїв є класифікація продукції по якості та по ціні. Розглянемо різні класи:

  • Economy – корм для собак, який виготовляється з дешевих інгредієнтів. В ньому містяться субпродукти, злакові культури, соя. Поживність таких продуктів дуже низька, тому ними постійно годувати собаку не можна. У них міститься багато небажаних добавок та мало вітамінів. Це негативно позначається на здоров'ї домашніх тварин;

  • Regular – сухий корм, який відрізняється збалансованим складом. Це гарне рішення для постійної годівлі тварин. Основним джерелом білка у такій продукції є м'ясо. Також додаються підсолоджувачі та підсилювачі смаку. Їжа добре засвоюється та дарує почуття насичення;

  • Premium – головним інгредієнтом продуктів є яловичина та м'ясо птиці. В якості додаткових елементів використовуються злакові. При розробці продукції виробники беруть до уваги вік тварин та рівень фізичної активності.

Окремим різновидом є холістик корм для собак. Це продукція преміум-класу, виготовлена ​​із першосортних інгредієнтів. Її розробляють для задоволення енергетичних потреб тварин та забезпечення повноцінного харчування. До складу входять не лише м'ясні інгредієнти. Виробники додають фрукти, трави, морські водорості, овочі. Продукція виготовляється за сучасною технологією та таким чином, щоб корисні речовини були збережені у максимальній кількості.

Якщо у вихованця алергія на якісь інгредієнти, це слід брати до уваги. Причиною алергії можуть бути барвники та інші штучні добавки. Для вирішення такої проблеми розробляється гіпоалергенний корм для собак. У ньому не містяться небажані інгредієнти.

Корм для собак: рейтинг найкращих варіантів

Щоб Ви швидше у всьому розібралися, пропонуємо перелік затребуваних товарів. Рейтинг сформований на підставі таких показників, як якість та збалансованість:

  1. Корм ​​для собак Royal Canin – продукція, що виготовляється з урахуванням харчових потреб домашніх вихованців та особливостей життя. В асортименті представлена ​​широка лінійка: для цуценят, дорослих та особин похилого віку. Також можна знайти їжу для тварин, яким потрібно дотримуватись ветеринарної дієти.

  2. Brit корм для собак – продукція відомої компанії. До переваг такого варіанта відноситься порівняно низька ціна, великий асортимент, гарна якість. В гранулах містяться інгредієнти для здоров'я суглобів, для міцного імунітету, для покращення травлення, для гармонійного розвитку.

  3. Hills корм для собак – чудовий вибір для власників, які дбають про здоров'я своїх вихованців. Розетка корм для собак, як і інші магазини, пропонує в широкому асортименті. В продуктах містяться корисні інгредієнти, підібрані з урахуванням потреб тварин.

  4. Acana корм для собак – провідний виробник пропонує чотири лінійки, серед яких знайдеться варіант для тварини будь-якого віку та породи. Продукція виготовляється із якісних компонентів. У продажу є корм з рибою, з куркою, з індичкою.

  5. Корм ​​Йозера для собак – чудове рішення, під яким мається на увазі бездоганна якість та високий вміст поживних речовин. У колекції є корми тваринного та рослинного походження.

Декілька корисних порад 

Підбираючи корм, купуйте все у перевіреному зоомагазині https://paws.ua/. Це гарантія того, що у продажу є якісна продукція та створюються гарні умови для покупців.

Не забувайте про те, що корм для собак продається у різному обсязі. Обирайте, що більше підходить з огляду на те, скільки щодня вживає домашній вихованець. Вигідне рішення – корм для собак 20 кг. Його вистачає надовго, і ціна цілком доступна.

Насамкінець скажемо про те, що корм для собак потрібно підбирати за віком. Виробники виготовляють різну продукцію, враховуючи потреби тварин, рівень активності та стан їхнього здоров'я. Для цуценят ідеально підходить Starter, для дорослих особин – Adult, а для літніх собак – Senior.

Партнерський матеріал


21.11.2022 6241
Коментарі ()

17.05.2024
Тетяна Дармограй

На Івано-Франківщині з вівторка, 14 травня 2024 року, довелось знову вдаватись до відключень світла. Причиною є наслідки системних російських обстрілів енергетичної інфраструктури України, а також холодна погода у травні.   

786
10.05.2024
Тетяна Дармограй

Хто з військовозобов'язаних може перетинати кордон під час воєнного стану, чи вплине новий закон про мобілізацію на правила перетину, як військовозобов'язані гинуть при спробі нелегально перетнути кордон та як карають порушників кордону, розповідає Фіртка.

11323 1
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

1956
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

1844
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

2843
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

4728

Війна росії проти України змінила наше життя до невпізнаваності, а звірства росіян над українцями змусила багатьох хлопців і дівчат, серед яких чимало християн, взяти до рук зброю і захищати свій народ.  

485

Доволі часто можна зустріти згадку про так званого «пасхального зайця» в сучасній масовій культурі (фільми серіали, листівки, гіфки). Отож, яке відношення має кролик/заєць до Пасхи?

1135

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

1647

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

1398
12.05.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

1788
07.05.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

1605
19.05.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

8850
12.05.2024

Про значення неділі журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.  

692
08.05.2024

У цілому 63% українців вважають, що ця Церква має бути повністю забороненою в Україні (у грудні 2022 року — 54%, у травні 2023 року — 66%).  

768
04.05.2024

Великдень - свято, що є одним з найважливіших для віруючих християн.  

1956
15.05.2024

У селі Чортовець, що на Прикарпатті, чоловіки встановили рекорд України, виконуючи ритуально-обрядовий танець сербен.  

926
19.05.2024

В Україні громадяни переважно змінили свою думку у порівнянні із попередніми роками та вважають, що для країни важливіша демократична система, ніж сильний лідер.    

437
14.05.2024

Найбільш підготовлений рубіж — той, що розміщений на деякій відстані, що дозволяє використовувати й засоби інженерного озброєння, й залізобетонні споруди.

330 1
09.05.2024

Верховна Рада 9 травня 2024 року збільшила штрафи за військові правопорушення.  

777 1
05.05.2024

Президент Китаю Сі Цзіньпін у неділю вирушив до Парижа з рідкісним візитом, а його французький колега Еммануель Макрон має намір тиснути спробувати переконати його використати свій вплив на Росію щодо війни в Україні.    

816