Я не підприємець з пелюшок, - власниця консалтингової компанії розповіла, як розвиває у Франківську бізнес

"Приймаємо виклики, фокусуємося на цілях бізнесу та надаємо увагу деталям". Саме з таким кредо  в Івано-Франківську працює консалтингова компанія A-Prostir, яка надає маркетингові та рекрутингові послуги для бізнесу.

Основна місія компанії – сприяти клієнтському успіху через ефективні маркетингові та hr-рішення. Як заснувалася, що робить та як розвивається консалтингова компанія A-Prostir Фіртці розповіла власниця Ірина Стецевич.


З чого все почалося?


У справі Ірини все починалося з нуля – займалася рекрутингом спочатку, не маючи власного офісу. Згодом почала розвивати цей напрям і створила власну рекрутингову компанію. Наразі в Івано-Франківському регіоні A-Prostir – єдина компанія, яка професійно займається рекрутингом. В основному підбирають менеджерів середньої ланки.

«Після того, як я серйозно зацікавилася цією сферою, компанія стала розвиватися, рости, налагодилися процеси, у мене з’явилася нова любов – маркетинг. Маючи добрі контакти з керівниками бізнесу та розуміючи, що їм потрібно, ми вирішили розпочати новий напрям. Почалося все через навчальні проекти, а згодом ми дійшли до комплексного маркетингового обслуговування.»

Далі Ірина почала розвивати цей напрям паралельно із hr. І якщо в рекрутингу вона знала, що робить, то в маркетингу було складніше – спочатку була  сміливість та амбіції, а потім з’явилися знання.

«Якщо говорити про шлях становлення нас, як маркетингової агенції, то ми пройшли його методом проб та помилок. Років два назад мені здавалося, що я знаходжуся в найнижчій точці. Відчувала, що у порівнянні з початком роботи нічого не знаю і треба набиратися нових знань. З цього і почали більше вчитися. Зараз приємне відчуття від того, що знаєш та вмієш вже багато.»


Робота компанії


Штат компанії невеликий, є можливість працювати з деякими спеціалістами дистанційно. Власниця заохочує фріланс і взагалі дуже гнучка в керуванні, головне результат. Також в разі потреби, залучають фахівців на проектну роботу.

«Компанія займається побудовою успішної маркетингової стратегії, яка націлена на досягнення найвищих результатів вашого бізнесу.Створення унікального фірмового стилю, який не тільки приверне увагу споживачів, але і збільшить цінність бренду. Просування компанії у соціальних мережах для залучення нових та утримання постійних клієнтів, підтримання іміджу бренду.»

Крім того, створюється не тільки красивий дизайн та чистий код, але й побудова сайту відповідно до маркетингових цілей компанії. A-Prostir забезпечує підбір, впровадження та оптимізацію комплексних digital-рішень, які підійдуть саме обраній компанії, проводить багато персоналізованої роботи. Вирішення всіх маркетингових задач, які необхідні для ефективного розвитку бізнесу.


Важкий проект


Зараз компанія успішно працює та надає професійні послуги. Проте, так було не завжди.

«В нас був дуже великий проект. Дивлюся назад і розумію, як ми могли недолуго робити деякі речі. Коли прощалися з клієнтом, я зрозуміла, що нічого не можна змінити. Це втрата часу, усвідомлення, що нічого вже не можна зробити. В такий момент опускаються руки.»

Після цього декілька місяців керівниця компанії боялася брати амбітні проекти. Проте, з часом зробила висновки і зрозуміла, що важливо контролювати свої амбіції, розвиватися. Відновити робочий азарт допомогло навчання.


Навчання і розвиток


Відповіді на свої вагання пані Ірина шукала у буквальному сенсі скрізь – у розмовах з друзями, фільмах, але найбільше у навчанні. Керівниця компанії надала перевагу тренінгам організованим Центром інформаційної підтримки бізнесу (ЦІПБ) у Франківську .

«Навчання дає підвищення компетенції, розуміння необхідності впровадження нових ідей, що в компанії, що в роботі з клієнтами. Воно підвищує кваліфікацію загалом, систематизує всі знання. Крім того, дуже важливо слухати "якісних" людей - програма і її побудова мають велике значення.»

Ініціатива Європейського Союзу EU4Business, а саме та її частина, яку імплементує ЄБРР, спрямована на підтримку та розвиток малих і середніх підприємств (МСП) шляхом проведення тренінгів, надання консультацій та адресної підтримки підприємствам, надання консультацій для виходу на експортні ринки та багато інших можливостей. За підтримки ЄБРР в рамках реалізації ініціативи ЄС EU4Business також створено мережу Центрів інформаційної підтримки бізнесу (ЦІПБ) по всій території Україні, базою для яких виступили місцеві організації, що вже працюють з МСП. ЦІПБ, працюють в 15 регіонах країни для надання інформації бізнесу про існуючи для нього можливості на ринку.Всі вони працюють над поліпшенням поінформованості МСП про цінність зовнішніх порад для розвитку бізнесу.

«Я проходила короткотермінові курси – найбільше у сфері hr та маркетингу. Завдяки навчанню я змогла стати успішним підприємцем, без навчання це було б не можливо. Я здобула необхідні знання, навички і контакти.»


Застосування знань і розвиток


Усе, що набуває на тренінгах Ірина широко використовує у всіх сферах свого бізнесу. Найкращі результати для  компанії – це хороші продажі у її клієнтів.

«Великі масштаби, філіали  – це не моє. Я працюю "вглиб". Мій напрямок горизонтальний - цікавіші і амбітніші проекти для мене кращі, ніж щось масштабне. Проте, пробуємо маленькими кроками йти на Київ і в інші області, але в основному сконцентровані на нашому регіоні. Найбільшою своєю перевагою вважаємо гнучкість, з нами можна близько спілкуватися, ми мобільні. Наша цільова аудиторія – власники сталих бізнесів. Їх цікавить комунікація тет-а-тет. Так легше вирішувати питання. Наразі, франківського ринку нам достатньо. Більші кроки робимо, але це радше для галочки та щоб потішити амбіції.»

В подальшому Ірина планує ще вчитися. Надзвичайно хоче потрапити на чергові тренінги, має бажання постійно розвиватися.

«Є підприємці від Бога, які приймають ключові і правильні рішення. Про себе я такого не можу сказати. Я колись була найманим працівником, я не підприємець з пелюшок. Завдяки навчанню я змогла собі дати оцю силу. Багато моїх професійних речей є набутими. Без навчання це було б просто не можливо.»


06.09.2019 Люся Грибик 5097 3
Коментарі (3)

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

600
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1789 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1101 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

531
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6878 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11333 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

309

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1043

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1092

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1084
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

252
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1057
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

824
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

703
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

646
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2920
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4417
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18415
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

281
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

331
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

641
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

743