Евакуація авто, нові штрафи, "листи щастя": як зміниться життя водіїв з 27 вересня

Незабаром почнуть діяти нові правила для водіїв, з'явиться фотовідеофіксація порушень ПДР та паркування. ЕП пояснює, як саме зміниться життя водіїв, чи зростуть штрафи, і в яких випадках авто буде забирати евакуатор.

27 вересня набуває чинності Закон України № 2262 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів".

Документ впроваджує фотовідеофіксацію порушень ПДР та паркування, а також інструментарій захисту прав водіїв та власників автомобілів, про який можна почитати тут.

Проте, щоб згаданий закон запрацював в повній мірі, на практиці необхідно реалізувати ще низку заходів. Півроку, саме стільки минуло часу з моменту ухвалення закону, виявилось замало для їх реалізації.

Хоча це пояснюється об'єктивними причинами. По-перше, для реалізації окремих заходів треба було внести зміни у деякі нормативні акти, які досі не ухвалені. Зараз вони вже розроблені та перебувають у стадії узгодження.

По-друге, лише після 27 вересня стає можливим витрачання бюджетних коштів на реалізацію закону.

Отже, які норми одразу починають працювати, які запрацюють пізніше і коли саме, що є міфами, і як правильно паркуватися, щоб водія не оштрафував інспектор з паркування. 

Як змінюються штрафи

Різні ЗМІ повідомляють про 20-ти кратне підвищення штрафів, що насправді є фейком. Єдина зміна стосується штрафу за порушення правил паркування. Усі інші штрафи за порушення правил дорожнього руху з 27 вересня лишаються без змін.

Штраф за неоплату паркування відтепер не буде прив'язаний до неоподатковуваного мінімуму, а рахуватиметься у 20-ти кратному розмірі вартості однієї години користування тим паркувальним майданчиком, на якому знаходиться "автомобіль-порушник".

Тож фактично штрафи у Києві насправді знизяться з 136-204 грн до 100-200 грн за одне порушення, а при фотофіксації порушень діятиме 50% знижка при оплаті у 10-денний строк.

Коли з'являться перші "листи щастя"

Матеріали фотовідеофіксації мають надходити до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху, який буде вести МВС.

Тож, виходить, що притягнення до відповідальності власника авто неможливе без створення цього реєстру. Так само ще необхідно врегулювати правові аспекти його роботи та здійснити організаційно-технічні заходи щодо фіксації правопорушень в автоматичному режимі та в режимі фотозйомки (відеозапису).

Це означає, що за найоптимістичними розрахунками, перші "листи щастя" можуть надійти на адреси порушників не раніше початку 2019 року.

До появи "листів щастя" інспектори з паркування зможуть штрафувати лише за неоплату паркування і лише водіїв-порушників шляхом перевірки посвідчення водія та винесення відповідної постанови прямо на місці правопорушення.

У яких випадках за автомобілем приїде евакуатор

Обставини, що призвели до евакуації, підлягатимуть обов’язковій фотовідеофіксації. Крім поліцейських, право евакуювати автівки отримають інспектори з паркування.

Але реалізувати це право на практиці інспектори зможуть лише після початку функціонування Реєстру адмінправопорушень МВС.

Справа у тім, що за українським  законодавством евакуація є заходом забезпечення провадження у справі, а не видом стягнення.

А для унеможливлення корупційних ризиків, що виникають при особистому контакті із правопорушником, закон дозволив місцевим інспекторам притягати до відповідальності за порушення правил зупинки, стоянки лише власника авто. І тільки за умови фіксації обставин порушення у режимі фотозйомки (відеозапису).

Отже, без налагодження системи відправки "листів щастя" проведена інспекторами з паркування евакуація судом буде визнана незаконною.

Автолюбителям буде корисно ознайомитись із усіма 17 випадками, коли машину можуть забрати на спецмайданчик, а також пройти жартівливий тест ЕП на знання цих випадків.

Усі ці випадки запобігають створенню заторів, аварійних ситуацій, що загрожують життю і здоров’ю громадян, та порушенню прав осіб з особливими можливостями. Фактично, це випадки зухвалого ігнорування суспільних інтересів.

Забезпечити захист цих інтересів є не правом, а обов'язком поліцейських.

Тому прогнозоване намагання окремих "правозахисників" віднайти можливі технічні недосконалості в законі та поставити під сумнів правомірність протидії "героям парковок" не повинне мати судових перспектив.

Недопустимі також і махінації та намагання зробити бізнес на евакуаціях. Плата за транспортування і зберігання авто на спецмайданчику встановлена спільним наказом МВС, Мінфіну та Мінекономрозвитку і становить для авто вагою до 2 т — 720 грн за евакуацію, 144 грн за кожну добу у перший тиждень зберігання та 24 грн на добу починаючи з восьмої доби.

Слід пам'ятати, що коли водій з'являється на місці порушення і може усунути правопорушення (забрати авто), евакуація не проводиться.

Про способи оплати за паркування

З 27 вересня усі попередні способи оплати паркування, в тому числі через мобільне паркування, залишаються чинними.

Лише в процесі впровадження автоматизованої системи контролю оплати паркування, що відбуватиметься за рішеннями міської влади, можлива поява нових мобільних додатків, скасування паркувальних талонів та поява додаткових зручних для водіїв способів оплати.

В такому випадку довести до автомобілістів інформацію про усі подібні зміни є обов'язком місцевої влади.

Чому затримується реалізація фотовідеофіксації порушень ПДР

Найскладнішим є виконання норми про здійснення фотовідеофіксації згідно із законодавством про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах.

Народні депутати не погодились на фотофіксацію порушень поліцейськими та інспекторами на звичайні планшети (смартфони), як прийнято у Європі, а наполягли на забезпеченні захисту інформації від підробок та маніпуляцій.

Що вийшло у підсумку?

При оформленні ДТП із загиблими, за скоєння якого винній особі загрожує позбавлення волі, експерт має право використовувати звичайний фотоапарат, а інспектору та поліцейському для накладення на порушника звичайного грошового штрафу  буде замало підтвердити достовірність фотографії своїм електронним підписом.

Для цього треба мати ще й спеціально атестований пристрій та захищений канал зв'язку.

Тобто, щоб розгорнути системи фотовідеофіксації у найкоротші строки необхідне рішення про початок її дослідної експлуатації з подальшим проведенням експертиз та отриманням сертифікатів та атестатів відповідності.

Наостанок про штрафні бали

Уже очевидно, що потребує реформування українська система нарахування штрафних балів, яка з'явилась в українському законодавстві ще в 2015 році, але на практиці ще не застосовувалась.

Відповідно до цієї системи, у разі фіксації порушень ПДР в автоматичному режимі кожному громадянину, який має посвідчення водія, надається можливість три рази на рік порушити ПДР безкоштовно, тобто без застосування грошового штрафу.

Проте така модель суперечить діючим у ЄС, США та інших розвинутих країнах світу аналогам, де система штрафних балів спрямована на облік грубих порушень та виявлення водіїв з небезпечним стилем керування.

Це необхідно для застосування до них більш суворих стягнень та профілактичних засобів впливу: збільшення грошового штрафу, позбавлення водійських прав на визначений строк, відвідування спеціальних курсів щодо правил поведінки на автодорогах, повторні іспити на знання ПДР, арешт та навіть тюремне ув’язнення.

Тож, підвищити безпеку на дорогах України та зменшити кількість ДТП від впровадження стаціонарних камер фотовідеофіксації можна лише за умови законодавчих змін у підходах до системи застосування штрафних балів.

Павло Фролов, співавтор закону № 2262, Економічна правда


27.09.2018 3032 1
Коментарі (1)

Роман 2018.10.08, 11:16

Черговий спосіб ,,Намолотити грошей з водіїв ", безпринципний та замішаний на ідіотизмі. Де можливо реалізувати охоронну зону зупинки таксі довжиною більше 60м., чи охоронну зону банального виїзду - по 10м. в обидва боки ?

І кінець кінцем, якщо мова йде про безпеку руху,- має бути обовязок для місцевої влади щодо організації паркомісць, виходячи з кількості зареєстрованих автомобілів. Бо дивно виходить% дружно здираємо з водія 5% вартості кожного літра пального, та ще й евакуюємо його автомобіль, бо він , бачите, пропаркувався  в межах населеного пункту.

Варто під час виборів надати оцінку усім отаким ЗАКОНОТВОРЦЯМ .

26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

667
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1927 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1132 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

553
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6902 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11394 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

333

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1081

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1115

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1109
29.03.2024

З кожним днем війни стає дедалі важливіше зберігати емоційну стабільність і свідомо дбати про своє психічне здоров’я.   

61
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

282
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1083
29.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

657
25.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

753
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2948
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4441
29.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18440
29.03.2024

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки розглянув майже 90% законопроєкту про мобілізацію.  

59
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

322
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

352
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

663