агенція новин

Командир 114-ї бригади тактичної авіації полковник Сергій Биховець склав свої повноваження

 

Напевно, це було чи не вперше, коли навіть ті військовослужбовці, що знаходились в наряді чи чергуванні, прагнули потрапити на ранішнє шикування.  Адже льотчик першого класу, командир 114-ї бригади тактичної авіації полковник Сергій Биховець складав свої повноваження і прощався з прапором частини.

 

Сергій Георгійович, прослуживши у лавах Збройних Сил України 30 років, звільнився на пенсію. За весь час служби він провів у повітрі тисячу сто годин. Виконував польоти у надскладних умовах, багато часу провів у повітрі як інструктор, передаючи свій досвід більш молодим охоронцям неба. Івано-Франківською бригадою Сергій Биховець керує з 2008 року. Під його орудою військові авіатори на високому організаційному рівні провели заходи з ліквідації повені у 2008 році, неодноразово брали участь у міжнародних навчаннях, де завжди отримували лише високі оцінки як керівництва Збройних Сил України, так і наших партнерів з інших держав. Заступали на бойове чергування з охорони всього повітряного простору України. Також за цей час 114-та бригада тактичної авіації отримала свій Український Бойовий прапор і почесне найменування «Івано-Франківська».

 

Замінив  полковника Сергія Биховця на посаді командира не менш досвідчений пілот - полковник Сергій Миколайович Голубцов, який до цього обіймав посаду заступника командира частини.