Непізнані літаючи об’єкти

 

Якщо раптово в небі виявляється яке-небудь незрозуміле явище, яке не можна визначити об’єктом містифікацій і якщо воно невідоме метеорологам або астрономам, то це явище називають непізнаним літаючим об’єктом.

Очевидці, які бачили НЛО, розповідають про багато що – про форму так званої літаючої тарілки, про час знаходження над землею, про світло і вогні… Уфологи, тобто вчені, які займаються вивченням непізнаних літаючих об’єктів, намагаються збирати максимальну кількість докладної інформації про НЛО. Вони оцінюють різні свідчення очевидців, а також фотографії чи відео, на яких зображені літаючі тарілки.

Непізнані літаючи об'єкти у Союзі

Непізнані літаючи об’єкти

 

 

Історія феномену непізнаних літаючих об’єктів

У перший раз термін «літаюча тарілка» з’явився в 1878 році. Однак, різні джерела, такі як, наприклад, літописи та інші стародавні документи, дозволяють припускати, що ще в VI- XVII століттях в Китаї, Японії та деяких країнах Європи люди спостерігали непізнані літаючі об’єкти. Здебільшого в повідомленнях згадувалися світлові кулі, що рухаються по небу, а також об’єкти у формі диска або сигари.

У Японії налічується близько 1200 записів і згадок про літаючі «глиняні кораблі». У 1235 полководець Японії на ім’я Іоріцума разом зі своїми воїнами бачив свтілі літаючі об’єкти, що раптово виниклі над армією, за формою вони нагадували блюдця. НЛО всю ніч перебували на небі і описували кола або петлі, при цьому залишали світлі сліди.

Є згадки про те, що ще в 934 році в Китаї спостерігали дивний літаючий об’єкт, який неодноразово змінював форму у польоті, а в 1015 році в Японії бачили два невеликих об’єкта, з яких вилітало ще кілька куль, що світяться поменше.

В Ірландії в 1490 році над дахами житлових будинків неодноразово пролітав сріблястий предмет у формі диска, який залишав після себе довгий яскравий слід. Коли цей об’єкт пролітав над дзвіницею, з неї зірвався дзвін.

Літаючі об’єкти у формі дисків або щитів також спостерігалися в інші часи і в інших країнах – в 776 році під час облоги замку Зігібур, в 1209 році в Англії над абатством Байленд, в 1553 році в районі Стокгольма, в 1676 році над Тосканою.

Що таке непізнані літаючи об'єкти

Непізнані літаючи об’єкти

Льотчики з багатьох країн всього світу і сьогодні розповідають про зустрічі з непізнаними літаючими об’єктами. За свідченнями таких джерел уфологи прислухаються особливо уважно, тому що все, що відбувається в висотах за хмарами, за визначенням не може бути фантазією або вигадкою. Адже будь-яку позаштатну ситуацію, а тим більше всі події, дуже ретельно фіксують і тут же доповідають на землю. Так що в оповіданнях льотчиків, цих мужніх людей, просто не знайдеться місця фантазії.

Перші випадки, коли спостереження невпізнаних літаючих об’єктів льотчиками було зафіксовано «офіційно», відбулися ще під час другої світової війни, вони відображені в рапортах військових. Спочатку непізнані літаючі об’єкти називали «нічними примарами», оскільки в основному польоти бойової авіації відбувалися в нічний час доби. Ці дивні об’єкти здавалися примарними ще й тому, що вони рухалися абсолютно безшумно і не походили на звичайні літаки.

У листопаді 1944 року НЛО бачили в басейні Рейну, трохи північніше Страсбурга. А майже на півтора року раніше літаючі тарілки були зафіксовані на Курській дузі, над полем битви. Донесення про цей факт підписали кілька командирів полків, які брали участь у танковому бою.

У Лос-Анджелесі 26 лютого 1942 начальником штабу генералом Дж. Маршаллом було подано повідомлення про повітряну тривогу. Над містом раптово з’явилися одночасно 15 чужих «літаків», що летіли на висоті від 3 до 6 кілометрів. Тоді підрозділ ППО випустило по загадкової цілі близько 1430 гарматних пострілів, однак жоден з незрозумілих об’єктів не постраждав. На щастя, американці також обійшлися без втрат. Пояснення тому, що сталось в той далекий час, не знаходиться за донині.

Вперше втрати у американців почалися влітку 1944 року. У районі, де діяло 38-ме ударне з’єднання ВМС США, був побачений дивний літаючий об’єкт незрозумілої форми. Тоді командування прийняло рішення збити цей об’єкт. З авіаносця «Тикондерога» злетіло два винищувачі , які й намагалися атакувати НЛО. У цей час у обох літаків раптово , без всяких видимих причин , зупинилися самольоти. Не встигнувши долетіти до авіаносця, пілотам довелося здійснити вимушену посадку прямо на воду. Винищувачі пішли на дно, а обидва пілоти були підібрані рятувальною командою есмінця «Аарон Бард».

9 червня 1974 в Японії винищувач намагався збити оранжево-червоний диск, діаметром близько 10 метрів з 20-міліметрового знаряддя, але раптом загорівся сам.

Що таке непізнані літаючи об'єкти

Непізнані літаючи об’єкти

У вересні 1976 стався випадок спостереження НЛО, який став одним з найбільш примітних. В Ірані, поряд з Тегераном місцеві жителі помітили в небі загадковий об’єкт і відразу повідомили про це в поліцію. По тривозі піднялися два винищувачі «Фантом», які отримали наказ збити непізнаний літаючий об’єкт. Коли винищувачі наблизилися на відстань відкриття вогню, у обох літаків відмовили системи управління пуском ракет, а також кілька інших приладів. Цей випадок не зміг уникнути розголосу. Офіційний Тегеран попросив розібратися з подією Радянський Союз і Америку. Було проведено розслідування і близько столиці Ірану було знайдено місце посадки НЛО. За глибиною вдавленого грунту вчені обчислювали масу об’єкта, однак ніякі результати розслідування так і не вийшли на поверхню, вони засекречені дотепер.

Непізнані літаючи об’єкти у Радянському Союзі

Існує також близько 1500 зафіксованих випадків спостережень і зіткнень з непізнаними літаючими об’єктами радянських і російських військово-повітряних сил. Військовий льотчик Копейкін став першовідкривачем феномену НЛО в Радянському Союзі. Під час Великої Вітчизняної війни, здійснюючи підліт до аеродрому, льотчик помітив предмет дивної форми схожий на хмару. Льотчик спробував крізь нього пролетіти. Однак на підході з літаком почало відбуватися щось незрозуміле – апарат почало страшно трясти, в навушниках пролунав жахливий шум і писк. Льотчику довелося зірвати шлемофон і обігнути нещасливу хмару. У той же момент все припинилося і встало на свої місця.

Інформацію про непояснені явища, які пов’язані з «інопланетним втручанням» у справи землян, приховувати вдавалося не завжди, незважаючи навіть на безпрецедентні заходи секретності. Один з випадків, який не вдалося приховати, стався 23 вересня 1977 на центральній набережній міста Петрозаводськ. Тоді не одна сотня жителів міста бачила НЛО величезного розміру. В архіві секретної групи Генерального штабу з вивчення аномальних явищ було знайдено кілька десятків заяв очевидців. Очевидці всі, як один, говорили про те, що з гігантського НЛО, який завис над самим центром міста, світили дивні яскраві промені.

Непізнані літаючи об'єкти у Союзі

Непізнані літаючи об’єкти

Питання про непізнані літаючі об’єкти давно вже привернули найпильнішу увагу безлічі найвідоміших учених, його обговорювали на наукових офіційних форумах. Від нього не можна нескінченно відмахуватися, вважаючи все вигадкою, абсурдом і псевдонаукою. Дійсно, майже всі описані феномени, пов’язані з НЛО, здаються нам несумісними з принципами, які встановила наука. Але, незважаючи ні на що, багато відомих вчених доводять, що феномени подібного роду потрібно вивчати дуже серйозно.

 

Аномальні місця світу


27.08.2014 3443 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1991
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1875
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1873
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5560 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2165 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1525

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

759

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

826

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1025

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1015
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1789
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3696
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10275
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26165
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10201 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7727
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

913
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

243
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

275
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

398
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1297
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

899