Чи існують інопланетяни, прибульці або НЛО?

 

/data/blog/57125/ca3a8800e33f226ec0b6cfee7eda3d51.jpg

 

Припустимо, що термін «інопланетяни» має на увазі створінь, що здатні робити моральний вибір, володіють інтелектом, емоціями і волею. Далі, розглянемо деякі наукові факти:

1. Люди відправили ракети майже до кожної з планет нашої Сонячної системи. Після вивчення отриманих даних виявилося, що всі планети, крім Марсу і, можливо, місяця Юпітера, можна виключити як непридатні для життя.

2. У 1976 р. Сполученими Штатами на Марс було відправлено два космічних апарати. Вони були оснащені пристроями, що могли брати проби марсіанських пісків й аналізувати їх на наявність будь-яких проявів життя. Однак вони абсолютно нічого не виявили. З іншого боку, якби ви взяли аналіз у найбільш безплідних пустелях на Землі, або з найбільш замороженого ґрунту Антарктики, то обидва аналізи показали би життя, повне мікроорганізмів! У 1997 році США відправили інший апарат на поверхню Марса. Він узяв ще більше зразків і провів ще більше експериментів. Однак жодних проявів життя так і не було знайдено. З того часу було запущено ще декілька місій на Марс. Результати були такими ж.

3. Астрономи постійно відкривають нові планети у віддалених сонячних системах. Деякі вчені припускають, що наявність багатьох планет доводить, що ще де-небудь у Всесвіті має бути життя. Справа в тому, що жодна з цих планет ніколи не була визнана навіть і близько придатною для життя. Величезні відстані між Землею і цими планетами роблять неможливими будь-які припущення стосовно цього. Знаючи про те, що тільки Земля може підтримувати життя у нашій Сонячній системі, еволюціоністи понад усе прагнуть знайти іншу планету в іншій сонячній системі, щоб довести тим самим, що життя мало так само розвиватись і там. Можливо і є інші планети, але ми нічого про них не знаємо, і не в стані безпосередньо перевірити, чи можуть вони хоча б умовно підтримувати життя.

Отже, що говорить Біблія? Земля і людство є унікальними Божими створіннями. Перший розділ книги Буття навчає, що Бог створив Землю раніше за Сонце, Місяць і зорі. В Діях Апостолів 17:24, 26 йдеться про те, що «Бог, Який створив світ і все, що в ньому, будучи Господом неба і землі… Створив Він з одного весь людський рід, щоб жив по всій поверхні землі, визначивши заздалегідь окреслені пори та межі їхнього проживання».

Після свого створення людство було безгрішним, і все у світі було «дуже добре» (Буття 1:31). Коли перша людина згрішила (Буття 3), у результаті падіння людства виникли різноманітні проблеми, хвороби і смерть. Навіть тварини, які не згрішили перед Богом (вони не є морально відповідальними створіннями), страждають і помирають (Римлянам 8:19-22). Ісус Христос помер, аби понести покарання, яке заслуговуємо ми за наші гріхи. Коли Він повернеться, Він скасує багато аспектів прокляття, що існує зараз, починаючи з Адама і, в кінцевому результаті, відмінить його (Об’явлення 21-22). Зауважимо, що в Посланні до Римлян 8:19-22 говориться, що всі творіння з нетерпінням чекають цього часу! Важливо також відзначити, що Христос прийшов, щоб померти за все людство, і що Він помер лише один раз (Євреям 7:27; 9:26-28;10:10).

Якщо все творіння страждає від прокляття, то це стосується і будь-якого позаземного життя. Якщо, заради підтримання дискусії, ми припустимо, що існують морально відповідальні істоти на інших планетах, то вони також страждають, і якщо не зараз, то коли-небудь вони, безумовно, постраждають, «коли небо з гуркотом пройде, а розпечені стихії розплавляться» (2 Петра 3:10). Якщо вони не згрішили, то з боку Бога було б несправедливо карати їх, але якщо вони згрішили, а Христос помер лише один раз на Землі, то вони залишаються у своїх гріхах, а це також суперечить характеру Бога (2 Петра 3:9). Це ставить нас перед нерозв’язним парадоксом – тільки якщо, звичайно, жодних істот поза Землею не існує.

Як щодо форм життя на інших планетах, які не є морально-інтелектуальними істотами? Чи можуть водорості або навіть собаки і коти існували на невідомій планеті? Припустимо, що так, і це не суперечить біблійним текстам. Але, безумовно, проблематичною виявиться спроба відповісти на такі питання, як: «Оскільки все створіння страждає, то що мав Бог на меті, створюючи на віддалених планетах істот, які страждають?»

На завершення слід відзначити, що Біблія не дає нам жодних підстав вважати, що в інших частинах Всесвіту існує життя. Точніше, Біблія дає нам декілька ключових причин, чому цього бути не може. Так, трапляється багато загадкових і незрозумілих речей, але не існує жодних підстав приписувати ці явища інопланетянам, прибульцям чи НЛО. Якщо і є причини цих певних подій, то вони, цілком імовірно, носять духовний характер, а точніше – мають демонічне походження.


11.08.2014 5537 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1993
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1876
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1875
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5563 49
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2167 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1526

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

765

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

827

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1028

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

1017
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1790
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3697
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10276
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26166
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10205 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7733
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

915
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

245
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

276
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

399
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1299
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

900