Швидкі кредити: лохи, налітай!

 

/data/blog/41157/b266fdabfec04e76fcbf97b0b37f3c71.gif

 

«Лоханувся!» Так чесно підсумував свій похід по гроші в одну з місцевих приватних фірм мешканець Івано-Франківська Олександр Марцинів. Псевдокредитна контора «Астра Фінанс» вивудила у чоловіка близько 2000 гривень в обмін на обіцянку швидкої позики.


Позику Олександр чекає вже чотири місяці – і не має жодних гарантій, що отримає її хоч коли-небудь. Повернути кошти, сплачені за умовний кредит, - справа також безперспективна. За документами, які підписав позичальник, неможливо ані витребувати свої гроші, ані притягнути шахраїв до відповідальності. «Розкажіть про мій досвід іншим!» - попросив Олександр Марцинів. Лише поінформованість, на його думку, вбереже людей від гачка шахраїв.

 

Класична схема

Історія – не нова. Але з тих, які постійно повторюються. Це коли терміново потрібні гроші, щоби залатати якісь діри в особистому бюджеті. Сума потрібна вже – так буває, що вичерпалися і ресурси, і зв’язки, і можливості. І далі, здається, просто глухий кут. Людина в такому стані – потенційна жертва шахраїв. Під адреналіном, намагаючись будь-що вирішити свою проблему, вона втрачає здатність ясно мислити й аналізувати. Туману в очі їй напустити – що про спрощений кредит розказати.

 

Олександр Марцинів опинився в подібній ситуації. Звернувся в один-другий франківський банк – там осадили купою документів, відсотків і необхідністю чекати вердикту. Від п’яти днів до тижня. Почав шукати інші варіанти.

 

«Астра Фінанс» в рекламі була небагатослівна. «Гроші!» - повідомляла табличка на дверях. Симпатична і говірка молода жінка в офісі просто обплутала увагою, доброзичливістю і готовністю допомогти. Терміново потрібні гроші? Без проблем. Можуть видати навіть через кілька годин. Скільки? Десять тисяч гривень? Беріть із запасом – а раптом ще на щось буде потрібно! Умови позики прості: без довідки про доходи, без поручителів, без перевірки кредитної історії – потрібен тільки паспорт і код. Та ще вступний платіж у розмірі 15% від суми – 1500 грн. Його треба внести вже сьогодні, після цього можна чекати грошей. Отримати суму до кінця дня? Авжеж. А що стосується внеску, то вважайте його першою кредитною виплатою – на цю суму зменшиться сума позики. Решту ділимо на кількість місяців, щомісячний платіж - 882 грн. Чи добре так? Може, збільшити термін виплат? Ну і останнє: страхування кредиту. Ця необхідність зрозуміла, її практикують всі фінансові установи. Умови кредитування зазначені в договорі. Заповнюємо фірмовий бланк – платимо вступний внесок і страховку – отримуємо необхідну суму.

 

Ані ввечері, ані наступного дня гроші, про які домовлявся, Олександр не отримав. Так і по сьогоднішній день. Ходив, з’ясовував, вимагав – щоразу чув відмовки і обіцянки. Коли ж пригрозив відповідальністю, то наразився на відверте глузування. «Звертайтеся хоч до Верховного суду!» - відрізала консультант. І мала на те підстави, визнає чоловік. Бо коли уважно, без поспіху, прочитав договір, то несподівано для себе з’ясував – заплатив «Астра Фінанс» за інформаційно-консультаційні послуги. Крапка.

 

«Пізніше я знайшов відгуки в інтернеті, телефони людей, які також повелися на обіцянки представників цієї фірми, - розповів Олександр Марцинів. – Ніхто з них так і не отримав гроші. А так звані внески - від тисячі до п’яти тисяч гривень, залежно від озвученої бажаної суми, - перерахували «Астра Фінанс» усі».

 

Аферисти в законі

Ця франківська фірмочка, яка «сидить» на Грюнвальдській, є однією з 12 регіональних контор приватного підприємства «Астра Фінанс». Воно зареєстровано в Харкові. Головний офіс фірми презентує себе на сайті. Жодного слова про вид діяльності. І разом із тим жодного слова неправди: «одним з основних принципів роботи є вивчення потреб клієнтів», «ми намагаємося стати партнером у вирішенні фінансових питань», «спеціалісти компанії працюють, щоби клієнт був приємно здивований якістю і доступністю послуг». Ані слова про те, що фірма надає позики. Ані речення про форму роботи з клієнтами чи зобов’язання.

 

Зате під виглядом переваг фірми виставлена фактично кредитна пропозиція – до мільйона гривень до 15 років, 3,5% за оформлення. І саме тут з’являється термін «позика». Та ще опція «калькулятор», який нічого не розраховує, натомість видає форму «Замовлення». В ній пропонується вказати свої дані - адресу, телефони, мейли. Ця невідповідність і завуальованість мала би одразу насторожувати. Але ж ні.

 

"Галицький Кореспондент" знайшов у Франківську ще двох потерпілих від «Астра Фінанс». Ганна Вітюк з підміського села Старий Лисець намагалася знайти в цій фірмі гроші, щоби поміняти труби газових мереж. Справа була взимку – труби були старі, в них набиралася вода, і газ не доходив до будинку. Жінка вичитала адресу фірми в рекламі на шпальті однієї з поважних регіональних газет і побігла на Грюнвальдську. Результат – 12 тисяч гривень псевдокредиту і «живі» 1800 за консультаційні послуги.

 

Родина пенсіонерів Рислюків з обласного центру ледь не погодилася на обіцянку 30 тисяч на 15 років – для сина, у якого були негаразди з бізнесом. В останню хвилину вони вирішили розповісти йому про просту і доступну можливість залагодити проблеми. Добре, що син виявився не в тім’я битий і дав шахраям, які намагалися отримати від стареньких 3300 гривень, відкоша.

 

Подібні схеми в Україні використовують близько десятка приватних фірм. П’ять із них мають «харківську» прописку і одного власника. Той живе в Англії і звідти керує «бізнесом». Пов’язати між собою «харківську групу» можна за фактом того, що у них однакові тексти та дизайн договорів (окрім реквізитів) і всі вони страхують своїх клієнтів в одній і тій самій страховій компанії - ТОВ «Укркомстрах». Ця група працює і на ринку нашої області – активно рекламуються, окрім «Астра Фінанс», ще й «Архбудекспертиза», «АВАЛЬ Інвест», «Ятесс», «Український Прогресивний Альянс». Вважається, що один офіс забезпечує компанії 30-80 тисяч гривень у тиждень.

 

Де кредит, а де черга по гроші?

Минулої осені молоду працівницю кредитної організації «Альянс Україна» в Донецьку захопив у заручники чоловік, який намагався взяти в кредит 50 тисяч гривень. Ця сума йому була потрібна на лікування важкохворого сина. Щоби взяти кредит, чоловік мав спочатку сплатити 3,5 тисячі. Він це зробив, але гроші так і не отримав. Терпець йому увірвався. Але і крайній крок не допоміг. Чоловіка затримали, гроші йому не повернули. Фірма документально «відбилася».

 

Не будемо розводитися про роль і місце правоохоронних органів у цій справі. Важливіше інше – те, що справжні умови надання послуг, їхні види, а також обов’язки сторін прописані в документах, які пропонують клієнту на підпис. Звісно, вони разюче відрізняються від умов отримання грошей зі слів консультантів. Але ж саме договір має юридичну силу, а не обіцянки усміхнених дівчат. 

 

«Відрізнити кредит від шахрайської схеми дуже просто, - пояснює Юрій Друк, керуючий Івано-Франківською філією «Укрексімбанку». – У фінансовій установі - в банку чи кредитній спілці - ви отримуєте гроші, після чого починаєте вносити платежі. З шахраями навпаки - починаєте платити за те, що ще не отримали. Таких випадків, звісно, краще уникати». За словами пана Юрія, кредит чи позика передбачає процес передавання коштів, при цьому має бути дотримана строковість, платність і забезпеченість. Якщо якоїсь із цих складових немає – як у випадку з так званими «спрощеними» позиками, то про кредит говорити вже некоректно. Простіше кажучи, це вже буде не кредит, а якісь інші послуги.

 

Увага! На Прикарпатті активізувалися шахраї

 

Важливо також враховувати, що діяльність із надання кредитів в Україні ліцензується. Банківська установа повинна мати ліцензію Нацбанку на цей вид діяльності, а Кредитна спілка - документ Держкомісії з питань фондового ринку. Якщо в держреєстрі Нацбанку та Держкомісії фондового ринку певної установи немає, то вона не має права здійснювати кредитування.

 

«В багатьох випадках ідеться про інші схеми – як-от спільного фінансування певних покупок чи спільного накопичення і почергового використання коштів, - деталізує банкір. – Тоді плата, яку справляють ці фірми, не є відсотками за користування кредитом. Це або комісійні, або платня за консультаційні, інформаційні чи якісь інші послуги цієї фірми. Потрактування такої діяльності – справа правоохоронних органів. Часто введення в оману має ознаки кримінального злочину, а саме – шахрайства».

 

Діяльність компаній з придбання товарів у групах з 1 січня ц.р. також регламентована. Згідно з новим Кримінальним процесуальним кодексом, діяльність таких установ без ліцензії підпадає під визначення «шахрайство». Ліцензію видає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг. Цим серйозні фірми відрізняються від тих, які працюють за шахрайськими схемами. Частина організацій, які називають себе «кредитними», фактично збирає зі своїх клієнтів виплати за ілюзорними позиками. Тобто людина насправді погоджується взяти участь у програмі накопичення і стає лише в чергу по кредит. Але платити за ще не отриману позику має щомісяця, починаючи з першого. Якщо перестати це робити – черга втрачається. Отримати гроші на руки реально через півроку чи більше - коли у контори назбирається необхідна сума. Гроші для виплат «старим» клієнтам приносять нові. Виходить така собі фінансова піраміда. Ну, а консультантки заробляють на відсотках від так званих перших платежів – тому так улесливо замилюють мізки.

 

Не завадить вкотре повторити стару, як світ, істину: уважно читайте те, що збираєтеся підписувати. А взагалі, краще показати договір професійним юристам.

 

"Галицький Кореспондент"


26.09.2013 8644 491
Коментарі (491)

Jonna Finance 2014.03.25, 04:46
Чи потрібна вам швидкий і легкий кредит? Я пан Jonna, генеральний директор Jonna фінансів позики компанії, я, щоб ви знали, що це кредитування фірма, яка видає кредити за ставкою від 2% до людей / бізнес-організацій, які потребують грошей. Я хочу, щоб ви знали, що ваш сума кредиту буде надано вам. Ми пропонуємо всі види позик до серйозних налаштованих осіб, які потребують фінансової допомоги. Щоб отримати процедури по кредитах почали, надішліть нам наступну інформацію:-Е-мейл: jonnafinance@outlook.com
realpersonalfinanceloan 2014.03.28, 08:50
Алло Вам потрібна термінова кредит для погашення вашої заборгованості, сплатити рахунки, вирішувати проблеми і фінансову допомогу для підтримки Вашого бізнесу або організації вашої компанії. якщо так, зв'яжіться з нами по електронній пошті realpersonalfinanceloan@live.com
Carmelle Hante 2014.07.28, 01:19
Запропонуйте свою допомогу Доброго ранку, Спочатку я б порадив вам побоюватися пропозицій в мережі, а також списки. Оскільки більше 90% з цих оголошень, є підробленими. Сьогодні все більше і більше шахраїв. Я хотів, щоб позичати гроші, після того, як оголошення кожен день я не отримаю більше 25 повідомлень нічого шахраїв, які просять грошей кажуть витрати документи. І придушене пост, але в один прекрасний день впав на людину по імені Leonido Veronas, також вважає, що це було партія шахраїв мережі, але, на мій подив це відрізняється, він зробив мені кредит у розмірі 40 000 євро з великим відсотком 2% відшкодовується від кількості часу, який ви хочете. Він підтвердив це і було так, дивлячись на отримання позики контакт по електронній пошті. Ось вашу електронну пошту: leonidoveronas@gmail.com
Carmelle Hante 2014.07.28, 01:19
Запропонуйте свою допомогу Доброго ранку, Спочатку я б порадив вам побоюватися пропозицій в мережі, а також списки. Оскільки більше 90% з цих оголошень, є підробленими. Сьогодні все більше і більше шахраїв. Я хотів, щоб позичати гроші, після того, як оголошення кожен день я не отримаю більше 25 повідомлень нічого шахраїв, які просять грошей кажуть витрати документи. І придушене пост, але в один прекрасний день впав на людину по імені Leonido Veronas, також вважає, що це було партія шахраїв мережі, але, на мій подив це відрізняється, він зробив мені кредит у розмірі 40 000 євро з великим відсотком 2% відшкодовується від кількості часу, який ви хочете. Він підтвердив це і було так, дивлячись на отримання позики контакт по електронній пошті. Ось вашу електронну пошту: leonidoveronas@gmail.com
Becky Rachel Ovia 2014.08.06, 06:50
Здравствуйте, Це необхідно для інформування широкої громадськості, що пані Лаура Jacobs, приватний кредиту кредитор має відкрити фінансову можливість для всіх, що потребують будь-якої фінансової допомоги. Ми видаємо кредит в 2% процентної ставки до приватних осіб, фірм і компаній під ясним і зрозумілим умови і терміни. зв'язатися сьогодні з нами по електронній пошті за адресою: (winnersloancompany@gmail.com)
Правова Консультація 2014.10.08, 10:43
А що на рахунок шахрайств з швидким кредитом? До речі, ось наприклад, тут http://www.pravoconsult.com.ua/shvidke-kredituvannya-ne- lovitsya-na-gachok-shahrayiv/, кажуть про те, що відсотки за такими кредитами є кабальними, біля 700% на рік!!! І так повсюди. На мій погляд, краще вже в банку взяти, більш надійніше!
Правова Консультація 2014.10.08, 10:44
А що на рахунок шахрайств з швидким кредитом? До речі, ось наприклад, тут http://www.pravoconsult.com.ua/shvidke-kredituvannya-ne- lovitsya-na-gachok-shahrayiv/, кажуть про те, що відсотки за такими кредитами є кабальними, біля 700% на рік!!! І так повсюди. На мій погляд, краще вже в банку взяти, більш надійніше!
Martin Chris 2015.03.27, 02:14
Пол Вільям позики Будинок Ми пропонуємо приватні, комерційні і персональні кредити з дуже низькими річними відсотковими ставками як низько як 2% протягом одного року до 50 років Термін в будь-якій точці світу. Ми пропонуємо кредити в межах від $5000 до $100 мільйонів доларів США. Наші кредити добре застраховані на максимальну безпеку є нашим пріоритетом. Ви втратили сон ночами турбує, як отримати законне кредиту кредитор? Ви кусати ваші нігті, що швидко? замість цього в побитті вас, зверніться Пол Вільям позики Будинок (позики Services) в даний час, фахівці, які допомагають зупинити поганих кредитів кредитної історії, щоб знайти рішення, що перемога наша місія. Ті, хто хоче мати заповнити форму заявки на позику нижче: Кредит Заявка кредитних заявок Ваше повне ім'я * Вашу адресу електронної пошти * Ваш телефон * Вашу адресу * Ваше місто * Штат / провінція * Країна * Факс * Дата народження * У вас є аккаунт? * Чи зверталися ви раніше? * Сума кредиту Потрібно * Термін кредитування * Мета кредиту * Відправити мені відскановану копію вашого паспорта: * Кредитор: Г-н Пол Вільям. Кредитор Електронна пошта: paul_williamloans@hotmail.com З повагою, Г-н Пол Вільям.
Ehis Loans 2015.07.07, 16:22
Вам потрібен кредит від надійного постачальника, який надаватиме вам точну суму, яку ви повинні вчасно без стресу? якщо так, то ви знаходитеся в правильному напрямку. Я ІССГМ Маколей, відомий бізнесмен і Anche приватний кредитор. Я хотів би створити філію мого бізнесу у вашій країні, якщо ви можете з'єднати мене з видатним ділової людини там. Я даю кредити за ставкою 2%. ~ Отримати кредит О 5 годині максимум. ~ Немає національності бар'єр. ~ Гарантія схвалення. Ви тільки одна адреса електронної пошти від отримання позики. Зацікавлені особи повинні пошта мене зараз за допомогою ehism94@gmail.com []
Magret James 2015.10.22, 00:46
Привіт вам потрібно кредит за низькою відсотковою ставкою 2%? Чи були ви відмовили банківські кредити, тому що у вас немає яких-небудь застави або мають поганий кредит? Ви втомилися від банку стресу? Тоді ви знаходитеся в правильному місці, зв'яжіться з нами зараз через нашу електронну пошту (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
Magret James 2015.10.22, 00:49
Привіт вам потрібно кредит за низькою відсотковою ставкою 2%? Чи були ви відмовили банківські кредити, тому що у вас немає яких-небудь застави або мають поганий кредит? Ви втомилися від банку стресу? Тоді ви знаходитеся в правильному місці, зв'яжіться з нами зараз через нашу електронну пошту (MAGRETJAMES321@GMAIL.COM)
Jonna Finance 2015.11.02, 09:12
Вам потрібен швидкий і легкий кредит? Я пан Йонна, генеральний директор Jonna фінансів позики компанії, я, щоб ви знаєте, що це кредитування фірма, яка видає кредити за ставкою 2% для людей / організацій підприємців, які мають потребу в грошах. Я хочу, щоб ви знали, що ваш сума кредиту буде надано для вас. Ми пропонуємо всі види кредитів до серйозних налаштованих осіб, які потребують фінансової допомоги. Щоб отримати процедури по кредитах почали, надішліть нам наступні дані: електронна пошта: jonnafinance@outlook.com
Jamie Freeman 2016.04.03, 05:19
Ви в пошуках справжнього кредиту ?? Вам потрібен кредит будь-якого роду і по будь-якої причини ?? Ми нарешті тут, щоб допомогти, оскільки ми пропонуємо надійні кредити на тільки 2% річних. Зацікавлені позичальники повинні зв'язатися з нами зараз по телефону (Freemanloanfinance@gmail.com) і отримати кредити Там сьогодні. Дякую.
Jamie Freeman 2016.04.03, 05:20
Ви в пошуках справжнього кредиту ?? Вам потрібен кредит будь-якого роду і по будь-якої причини ?? Ми нарешті тут, щоб допомогти, оскільки ми пропонуємо надійні кредити на тільки 2% річних. Зацікавлені позичальники повинні зв'язатися з нами зараз по телефону (Freemanloanfinance@gmail.com) і отримати кредити Там сьогодні. Дякую.
Jones Chris 2016.04.05, 00:47
Привіт Я містер Джонс Кріс, приватний кредит кредитор, який дає час життя можливість кредити. вам потрібен кредит терміново погасити свої борги або вам потрібен кредит для підвищення вашого бізнес? Ви були відхилені банками та іншими фінансовими інститутами? Вам потрібен кредит консолідації або іпотечного кредиту? шукає більше, тому що ми тут, щоб зробити всі ваші фінансові проблеми пішли в минуле. Ми позичити кошти фізичним особам, які потребують фінансової допомоги, які мають поганий кредит або потребує грошей, щоб оплатити рахунки, інвестувати в бізнес в розмірі 2%. Я хочу використати цю середу повідомити Вам, що ми забезпечуємо надійну та одержувача допомоги і будуть готові запропонувати кредит. Таким чином, зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою за адресою: joneschrisloan@gmail.com)
Jude David 2016.06.02, 00:29
Чи були ви шукаєте законним кредитором кредиту? ? Ви серйозно потребують термінової позички, щоб почати свій власний бізнес? Ви в боргах? Це ваш шанс, щоб досягти свого бажання, і ми даємо персональні кредити, комерційні кредити і корпоративні кредити, а також всі види кредиту з 2% річних для отримання додаткової інформації зв'яжіться з нами по електронній пошті: judeloan105105@gmail.com               заповнити і повернути форму заявки на кредит Повне ім'я: ........................... Країна: ........................... Адреса: ........................... Стан: ........................... Стать: ........................... Сімейний стан: ........................... Рід занять: ........................... Номер телефону: ........................... Поточне положення в місці роботи: ..................... Місячний дохід: ........................... Сума кредиту Необхідні: ........................... Кредит Тривалість: ........................... Мета кредиту: ........................... Релігія: ........................... Ви застосовували раніше .......... Facebook посилання ........................ .. відсканована копія вашої I.D карти ....... Електронна пошта наш за адресою: judeloan105105@gmail.com Дякую  Jude позики
Baseboy Bade 2016.07.09, 06:01
У вас є всі види фінансових неприємностей? Чи потрібна у кредит, щоб погасити борг? Ви перебуваєте в умовах фінансової кризи? Довіртеся нам, щоб розглядати всі види кредитів, Дивись нижче. Ми зареєстровані і Авторизований компанію видачі кредиту на 2%, але не менше 6 місяців і максимальний термін 30 років. Ми даємо кредити до мінімуму в 2000 році до понад 50 мільйонів людей. Надання різних послуг нижче * Особисті кредити (Secure та незабезпечених) * Бізнес-кредити (Безпечна і незабезпечені) * Домогосподарство * Inventor кредити * автокредитах * Іпотечний шлюб * Кредити для здоров'я і т.д. Так .. якщо ви зацікавлені, будь ласка, щоб повернутися до нас через нашу електронну пошту larrybensonloancompany01@gmail.com   Спасибі, і ми сподіваємося служити вам добре
Sherman Drew 2016.07.13, 09:21
Мене звуть Шерман Savage, я живу в США і варто жити комфортно для мене і моєї сім'ї, і тепер я насправді ніколи не бачив добра показав мені це багато в моєму житті, як і я бореться мама з двома дітьми, і я переживає серйозну проблему, як мій чоловік виявив жахливу аварію останні два тижні, і лікарі стверджує, що йому потрібно пройти складну операцію для нього, щоб бути в змозі знову ходити, і я не міг дозволити собі рахунок на його операції, то я пішов в банк для отримання кредиту, і вони звертаються мене про те, що у мене немає кредитної картки, звідти я побіг до мого батька, і він не був в змозі допомогти мені, тоді, коли я переглядав Відповіді Yahoo і я натрапив на богобоязливий компанії (Проспект Financial Group, Inc.), який надає кредити за доступною відсотковою ставкою 2%, і я чув про так багато шахрайства в Інтернеті в основному в Африці, але при цьому моя відчайдушна ситуація, у мене не було вибору, окрім як дати йому спробу через те, що компанія від Сполучених Штатах Америки, і дивно все це було схоже на сон, я отримав кредит в розмірі $ 80,000.00 USD і я заплатив за мого чоловіка хірургії і слава Богу, сьогодні він в порядку і може ходити, моя сім'я щаслива, і я сказав собі, що я буду кричати світу чудеса цей великий і богобоязливий Людина Mr.Muhammand Ashly зробив для мене і моєї родини; так що якщо хтось у справжній і серйозної необхідності кредиту, зв'яжіться з цієї богобоязливий жінка по електронній пошті: (seagrovesray@gmail.com)
Paul Moritz 2016.10.28, 14:52
Dear Sir / Madam, Я пан Пол Морітц авторитетної, законною і акредитованим гроші кредитор. Я в борг гроші приватним особам і співпрацювати органів, які потребують фінансової допомоги. Чи є у вас поганий кредит або ви маєте потребу в грошах, щоб оплатити рахунки? вам потрібен кредит або фінансування за будь-якої причини я хочу використовувати цю середу повідомити Вам, що я надати надійну допомогу бенефіціару, як я буду радий запропонувати Вам кредит за низькою відсотковою ставкою Do. Платних послуг включають в себе: рефінансувати Inventor кредити авто кредит консолідація заборгованості Бізнес-кредити особисті кредити Будь ласка, напишіть назад, якщо ви зацікавлені, на яких вам відповідь буде відправлений поштою Заявка на отримання кредиту для заповнення. (Без соціального забезпечення і немає кредитної перевірки, 100% не гарантовано) Я з нетерпінням чекаю дозволу мені бути корисними для вас. Ви можете зв'язатися з нами по електронній пошті: paulhelpfund@yahoo.com Спасибі, як я з нетерпінням чекаю дозволу, щоб я послуг вам ... Г-н Пол Морітц Електронна пошта: paulhelpfund@yahoo.com
James Efos 2016.12.23, 13:00
Я "Лукаса" дуже радий повідомити вам, що я тільки що отримав кредит від лідера сумлінне кредиту для моїх різдвяних та інших проектів, і я раджу вам зв'язатися з ним через цю електронну пошту tony_banks@yahoo.com
Blas Macario 2017.01.24, 19:23
Ви потребуєте в кредит? які банк відмовив вам кредиту, ми тут, щоб допомогти вам у фінансовому відношенні, щоб отримати ваш негайний кредит на будь-яку суму в будь-яке місце призначення. Ваше щастя є нашим пріоритетом. ми даємо персональні кредити, комерційні кредити і корпоративні кредити і всі види кредиту з 2% річних для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті (pattersonnullloanfirms@gmail.com)
Blas Macario 2017.01.24, 19:41
Ви потребуєте в кредит? які банк відмовив вам кредиту, ми тут, щоб допомогти вам у фінансовому відношенні, щоб отримати ваш негайний кредит на будь-яку суму в будь-яке місце призначення. Ваше щастя є нашим пріоритетом. ми даємо персональні кредити, комерційні кредити і корпоративні кредити і всі види кредиту з 2% річних для отримання додаткової інформації, будь ласка, зв'яжіться з нами по електронній пошті (pattersonnullloanfirms@gmail.com)
David Peterson 2017.03.24, 07:01
Ласкаво просимо Застосувати для швидкого і легкого кредиту, щоб погасити рахунки і почати нове життя, щоб фінансувати свої проекти за дешевою процентній ставці 2%. Зв'яжіться з нами сьогодні електронною поштою: davidpetersonloanfirm1@outlook.com. Я сертифікований, зареєстрований і законний lender.You може зв'язатися зі мною сьогодні, якщо ви зацікавлені в отриманні цього кредиту, зв'яжіться зі мною для отримання додаткової інформації про кредитному процесі як з точки зору кредиту і умовами і, як кредит буде переданий Вам , Мені потрібен ваш термінову відповідь, якщо ви зацікавлені в ньому. ПРИМІТКА: Всі відповіді повинні бути спрямовані на: davidpetersonloanfirm1@outlook.com або відвідайте наш веб-сайт по http://davidpetersonloanf.wix.com/davidpetersonloan для швидкої обробки. Спасибі, пан Девід Петерсон Електронна пошта: davidpetersonloanfirm1@outlook.com сайт на http://davidpetersonloanf.wix.com/davidpetersonloan
t. 2013.09.26, 13:26
Все, як завжди, це солодке слово ХАЛЯВА!!! 91й - несуть українці всі свої заощадження У банк. Киданули. 92-95 - несуть українці гроші в параска-траст і кандиба-інвест. А також в "ммм олбі селенга". Киданули. Але попри такі промовисті навчання "фейсом об тейбл", постійно ростуть і міцніють офіційні лотереї і неофіційні лохотрони. Куди не плюнь - букмейкерські контори, гральні автомати і пунктами продажу лотерей. Люди збирають кришечки і вирізають наклейки і все це кудись відсилають. А їх звідти регулярно "посилають". І так блудимо в трьох соснах, наступаючи на одні і ті ж граблі. Невже ніхто не читав фразу Остапа Бендера про те, що не варто грати з державою в азартні ігри? Невже українці не знають що безплатний сир буває тільки в мишоловці? Знають, читали. Але це солодке слово ХАЛЯВА... Невже українці такі дурні? Ні, ми не дурні, ми жадібні, захланні, ненаситні. А жадність фраєра завжди губить.:-)
Родич 2013.09.27, 11:17
Олексанру Марцинківу треба більше уваги приділяти робочому процесу, сумлінніше ставитися до роботи, а не "латати дири в бюджеті" шляхом брехні навколишнім та пошуку легких грошей і не гаяти свій час на дурниці, оскільки маючи стаж у банківській сфері міг би і передбачити такі наслідки......
Іван 2013.09.29, 09:26
Тепер правильніше говорити "фраЇра"
grace 2019.09.24, 06:21
Дякуємо за Ваше питання. Найближчим часом ми надамо Вам відповідь на вказаний e-mail або тел.
pluscredit 2019.11.29, 19:17

Доброго ранку.
Вам потрібні були грошові позики між фізичними особами, щоб впоратися з фінансовими труднощами, щоб остаточно вийти з тупикової ситуації, яка викликає банки, відхиливши ваші файли заявок на кредит.

Ось сфери, з якими я можу вам допомогти: * Фінансовий
Позика на нерухомість.
Інвестиційний кредит.
Позика на автомобіль.
Консолідація боргу.
Кредитна лінія
Друга застава.
Купівля кредиту.
Особистий кредит.

Контакт: finance.micro1@gmail.com
Skype: finance.micro1

Чекаю, щоб прочитати вас і ваші новини.
серцево

Kirov 2020.12.16, 00:45
Це для того, щоб поінформувати широку громадськість про те, що нині видаються легкі позики під 2% відсоткової ставки, і зараз потрібні лише серйозні люди, які мають контактні дані нижче ........ Номер Whats'App: +13013649726 Eamil: skyfinance88@gmail.com
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

580
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

1770 6
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

1094 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

526
24.02.2024
Вікторія Матіїв

Спроби створити музей у Долині виникали ще у 60-х роках. Проте тільки 23 грудня 1997 року Долинська районна рада прийняла остаточне рішення щодо нього. Журналістка Фіртки поспілкувалася з директоркою закладу Ксенею Циганюк. 

6874 61
01.02.2024
Вікторія Косович

Івано-Франківськ є градом безлічі упереджень і масок: для перших — фортеця, заснована поляками, для других — відголос австрійського «золотого віку» з його залізницями, для третіх — серце гуцульської культури, плач трембіт.  

11329 6

Піст – невід’ємна частина християнського  життя, встановлена Богом.

304

Друзі путіна зустрілись у резиденції рудого Донні у Флориді, де обговорили план путіна по капітуляції України, і після цієї поїздки Орбан розкрив – як за 24 год Трамп планує припинити війну.

1036

Чим ближче до виборів в США, тим більше трампісти вдаються до маніпуляцій у своїй пропаганді. У контексті України вони, переставивши все з ніг на голову, намагаються переконувати, ніби це демократи, а не республіканці, заблокували допомогу Україні.

1089

Кожен із нас не раз потрапляв у ситуацію, коли ми замислювались давати, чи ні милостиню людині, яка звертається про допомогу біля церкви, на вулиці чи в інших громадських місцях.  

1083
24.03.2024

Нутриціологиня пояснила, чому не можна забороняти собі фастфуд та солодощі. А також порадила, як їх вписати у свій раціон.

248
18.03.2024

Сьогодні, 18 березня 2024 року, в УГКЦ в Україні розпочинається період Великого посту. Пригадуємо канони партикулярного права УГКЦ, в яких ідеться про те, коли і як треба постити.  

1050
12.03.2024

Популярний дієтолог Майкл Мослі назвав п'ять груп продуктів, які варто включити до свого раціону для схуднення.

818
26.03.2024

Йдеться про зміни в молитвах «Вірую» («Символ віри»), «Царю Небесний» та митаревій молитві.

692
25.03.2024

Старий сидів біля оазису, біля входу в одне близькосхідне місто. До нього підійшов юнак і запитав...

646
21.03.2024

Релігійна громада отримала всі дозвільні документи та незабаром розпочне будівництво поруч з Садовим товариством та міським озером.

2916
15.03.2024

Отець каже: виконайте заповідь Божу – вшануйте свято Боже молитвою у храмі, а житейське на цей день відкладіть.

4414
25.03.2024

Мурали або стінописи сьогодні не є чимось незвичним. У містах України, зокрема й в Івано-Франківську, на вільних стінах будинків час від часу з'являються різноманітні нові прояви вуличного мистецтва.  

18409
26.03.2024

У Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за привласнення державних функцій.   

270
22.03.2024

На початку лютого 2024 року замість Валерія Залужного Збройні сили України очолив Олександр Сирський, який до цього командував Сухопутними військами.  

328
17.03.2024

Продовжує зменшуватися кількість тих, хто вважає, що держава виконує свої зобов'язання перед ветеранами російсько-української війни.  

638
12.03.2024

Президент Володимир Зеленський 7 березня погодив кандидатуру ексголовнокомандувача Збройних Сил Валерія Залужного на посаду посла України у Великій Британії.   

739