Звіт ЄРЦ – зміни на краще чи лише їх імітація?

 

http://firtka.if.ua/web/useruploads/images/chat/12.jpg

 

В Івано-Франківську пройшли громадські слухання щодо роботи Єдиного розрахункового центру. На зустрічі підведено підсумки роботи ЄРЦ у сфері обслуговування житлового фонду міст.

 

На зустріч з громадскістю окрім директора комунального підприємства Вадима Войтика та його помічника Світлани Клюби завітали ще нардеп від ВО "Свобода" Руслан Марцінків а також колишній заступник директора ЄРЦ а тепер секретар міськради Микола Вітенко.

 

Народний депутат Руслан Марцінків зазначив - в розвитку житлово-комунальної галузі в державі нелегкий час. Поязано це із тим, що сьогодні на всю галузь в Україні виділено всього-лиш 800 мільйонів гривень, що є мізерною сумою для всієї держави, і це при тому, що всі кошти йдуть тільки на 4 області: Донецьку, Луганську, Запорізьку і Одеську, та жодної копійки на західну Україну, пишуть Версії.

 

Тому дуже важливим є вибраний ЄРЦ напрямок, а саме співфінансування разом з мешканцями. Зараз він виправдовує себе.

 

"Практика співфінансування показала позитивний результат. Так, чи не вперше вдалося відремонтувати низку будинків, в яких жодних ремонтів не проводилося відколи їх збудовано, а це ще може бути і початок 20 століття.. А по-друге самі мешканці ініціюють проведення робіт, тобто першочергово зацікавлені в їх якості та довговічності, - сказав народний депутат Руслан Марцінків, - За час функціонування ЄРЦ на умовах співфінансування відремонтовано дахи в 34 будинках, проведено ремонт 33 підвальних розгалужень, 60 під'їздів. Зараз проводяться роботи з облаштування дворів".

 

Та чи все так гладко в роботі ЄРЦ? Нагадаймо, про судове протистояння між головою Ради громадської організації "Народний контроль" Михайлом Вінтоняком та КП "ЄРЦ", яке почалась ще у серпні минулого року. Тоді представник громадськості у ефірі телеканалу "3 Студія" заявив, що діяльність Єдиного розрахункового центру є непрозорою і непублічною. У відповідь на це, 2 серпня 2012 року юристи КП "ЄРЦ" подали позов до суду на Михайла Вінтоняка. Представники підприємства вимагали спростувати інформацію щодо діяльності КП "ЄРЦ", яку пан Михайло оприлюднив у ефірі телеканалу "3 Студія", а також моральне відшкодування у розмірі 100 тисяч гривень.

 

31 травня 2013 року міський та потім і апеляційний суд, засідання якого відбулось 4 липня відхилив позов "ЄРЦ" до пана Михайла Вінтоняка. Таким чином дві судові інстанції відхилили позови юристів "ЄРЦ".

 

Отже тези про непрозору роботу комунального підприємства, які виголосив голова Ради громадської організації "Народний контроль" Михайло Вінтоняк підтверджуються. Про їх достовірність говорять і неодноразові протести прокурора, масові скарги мешканців та низка "темних плям" у розрахунках, що в свою чергу призвело до проведення перевірок КП "ЄРЦ" Територіальним відділенням антимонопольного комітету. Там вже дали рекомендації "Єдиному розрахунковому центру" укласти договори із іванофранківцями.


27.07.2013 606 11
Коментарі (11)

Алік 2013.07.27, 15:15
ЄРЦ - злодії
legenda666 2013.07.27, 17:05
алік - мудак
Симоненко 2013.07.27, 17:07
Чому до цього часу не встановили реальні прибудинкові території, які зовсім не прибираються, а гроші люди платять. Про сходові клітки можна мовчати. Піар вищий клас. Хлопці схаменіться поверніть свою роботу на 180 градусів. Пройдіться по території ЖЕКу№1 і подивиться як прибирається прибудинкова територія, а вулиці які хіба що дощ помиє трохи. Вулиця Вовчинецька яка хіба не видно, протріть очі, що проїзна частина, що тротуар однакові.
Вадим Войтик 2013.07.27, 18:09
Прошу Фіртку механічно не передруковувати м'яко кажучи некоректні публікації, навіть не змінуюючи заголовок. Новина про слухання? То при чому там Вінтоняк? Я вже не кажу, що моя помічниця Світлана Клюба в час слухання працювала в офісі, а сайт Версія переплутав її з депутатом міської ради Русланою Василюк. І про Вінтоняка - покажіть своїм читачам рішення суду, а не переказуйте якусь анонімну маячню. Дякую. http://domivka.if.ua/news/rizne/rishennya-sudu-po-spravi-erts- proty-vintonyaka.html
мешканець 2013.07.27, 23:59
За прибудинкові території точно сказано. На сайті ЄРЦ (http://domivka.if.ua/category/okrygu/page/3 )не перший рік страшненькі схеми територій, виконані ще ЖЕКівськими працівниками, які не відображають реалій, . Є ж тепер Яндекс-карти, Ґуґл-карти..., невже по ним важко намалювати все нормально. ЄРЦ завжди любить красиві презентації, а тут чомусь не хоче гарно та по-чесному все відобразити.
Симоненко 2013.07.28, 09:30
Тов. Войтик, чому за помічницю дали коментар, а за прибудинкові території ні слова. Я думаю, що це правда (прибудинкові території, сходові клітки не прибираються) раз Ви мовчите.
Вадим Войтик 2013.07.28, 14:30
Пану Симоненкові - ні, не правда. Прибудинкові прибираються. Щодо схем - нові схеми згідно недавно прийнятого рішення робляться комісійно. Лише зауважу, що і досі карта-п'ятисотка є військовою таємницею. Тож без виготовлення планів мікрорайонів (а це можуть робити тільки ліцензовані земельники) наші схеми так і залишатимуться просто веселими картинками.
Сергій Чирва 2013.07.28, 18:25
Сусіди мої, якщо хочете жахнутися, то переглянте згідо якого "ДОКУМЕНТА" ЄРЦоністи з нас деруть гроші за утримання прибудинкової території (http://domivka.if.ua/wp-content/uploads/terprubyd/GEO4/GEO4_Konovalcja109_119.jpg). До речі новобудова Експрес-24 у нас поцупила ще десь 200 метрів кв. проти проєктного рішення, так що ми ще і за новобудову платимо. А громадськів слухання Войтик як завжди проводив втихаря і з тими, кого сам запрошував. Ще на памяті його вислів про попередні слухання щодо створення ЄРЦ , що це нічого не вате, хіба що "температуру поміряти". А до виконкому питань нема, він таки має хвалити свого годувальника та члена...
житель 2013.07.29, 07:59
Чергова піар-акція свободівськиї казнокрадів і хабарників. Про що може звітувати Войтик, про яку роботу, коли за останні два роки він пробув більше року тобто білше 365 днів за кордоном. крім того він понад півроку був на лікарняному. Про яку комуналку може звітувати Войтик-турист. Свободівські нероби тільки то і роблять що звітуються про ніщо. З коментарів видно що "позитивного" зробив Войтик із свободівськими бездарями.
Василь Іванович 2013.07.29, 10:15
Пан Войтик... Ваша позиція зовсім неправильна.. Ви не відбиватися і судитися повинні, асприймати критику як належне і працювати над недоліками.. СТВЕРДЖУЮ ЩО СТАНОМ НА СЬОГОДНІ ЄРЦ ПРАЦЮЄ ДУЖЕ ПОГАНО. 1. ВІДСУТНЯ ПРОЗОРІСТЬ ТА ПУБЛІЧНІСТЬ В РОБОТІ 2. НЕМАЄ РЕАЛЬНОГО ГРОМАДСЬКОГО КОНТРОЛЮ ЗА РОБОТОЮ 3. ЖИЛЬЦІ ВІДДАНІ НА ВІДКУП І ПОГРАБУВАННЯ КОМЕРЦІЙНИМ СТРУКТУРАМ ЯКІ БЛИЗЬКІ ДО ЄРЦ Якщо не врахувати всіх недоліків то ЄРЦ буде гірший варіант ЖЕКА.
11 2013.07.30, 11:30
Був на цих "слуханнях". Це не слухання, а клоунада. Всі взахльоб хвалили ЄРЦ. Нормальні люди, яких була меншість не витримували того і покидали зал. Це був звіт для фан-клубу ЄРЦ, а не для громади.
30.04.2024

Будівельна компанія «ND Group Development» запрошує вас стати майбутніми власниками унікального комплексу преміумкласу. Водночас власний будинок мрії стає ще доступнішим. Адже при покупці з 30 квітня 2024 року до 15 травня 2024 року можна отримати знижку 3%. 

182
29.04.2024
Вікторія Матіїв

Журналістка Фіртки поспілкувалася з серцево-судинним лікарем-хірургом Андрієм Судусом про причини раптової серцевої смерті, операції на серці, як війна вплинула на кількість захворювань, чи "молодіють" хвороби серця та як запобігти їхньому розвитку загалом.

475
22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1589
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2851
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2396
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2379

Спорт — це не просто змагання, це мова, яку розуміють усі. І Україна використовує її, щоб розповісти світові про свою силу та прагнення до перемоги.

347

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

533

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1382

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1467
26.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

492
23.04.2024

У 2024 році Великий піст почався 18 березня та закінчиться 4 травня. Святкування Великодня у християн припадає на 5 травня.  

357
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

740
30.04.2024

Християни освячують пасхальні традиційні страви, про котрі чітко згадує священник у часі освячення, зокрема м’ясні та молочні. Кошик можна прикрасити барвінком і вишитим рушником.

82
26.04.2024

Чому Великдень є одним з найважливіших християнських свят та що він означає для сьогодення, зокрема для українців, які третій рік поспіль відзначатимуть цей день під час повномасштабної війни?  

239
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26835
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

703
26.04.2024

Культура визначає все. Освіти може і не бути. Школи російської не було ніде. Втім, ми підспівували російські пісні, дивилися російські серіали й тому подібне, пояснює директорка.

255
26.04.2024

З твердженням, що часто думка простих людей важливіша, ніж думка професійних політиків та експертів, повністю погодилися або скоріше погодилися 48% опитаних. Не згодні з таким твердженням лише 1/5 респондентів.

260
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

581
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

734
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

785