10 романтичних місць України, які обов'язково треба побачити

 

 

 

Місця, куди варто поїхати з коханою людиною.

 

 

В Україні є чимало місць, які варто відвідати з коханою чи коханим. Кожне місто, має щось незвичайне та цікаве. Однак для мандрівки з другою половинкою чи освічення, потрібна особлива атмосфера. А якщо, це перша подорож вдвох, то варто все спланувати якнайкраще.

 

ТСН.Туризм підготував список із 10 міст для незабутньої романтичної подорожі.

 

 

Фонтан "Закохані зебри"

 

Фонтан розташований в центральній частині міста Києва. Дістатись сюди можна від метро Майдан незалежності чи Золоті ворота. Закохані зебри – це одна із цілої низки скульптур відомого парку – Пейзажної алеї. Тут можна прогулятись серед незвичайних та фантастичних героїв, зробити чудові фото з другою половинкою та посидіти на лавках. Романтична атмосфера витає в повітрі, а коло двох закоханих зебр пари часто роблять селфі.

 

Враховуючи, що неподалік центр столиці, то сумувати не доведеться. За кілька хвилин ходи розташований Андріївський узвіз, Софійська площа та Михайлівський золотоверхий собор.

 

 

Пейзажна Алея - фонтан закохані зебри
www.instagram.com/thegorod

 

Парк "Олександрія"

 

Дендропарк розташований за 80 км від Києва на околиці міста Біла Церква. Парк завдячує своєму створенню графині Олександрі Браницькій та є зразком садово-паркового мистецтва. Від часів його закладення збереглись містки через річки та озера, альтанки, статуї та вази, які можна побачити біля численних алей.

Його площа - 290 гектарів, тому для прогулянок місць вистачає. Тут збереглись кілька ротонд, тобто альтанок з колонами, будівель, а подекуди лише руїни. Візитка парку - це колонада "Луна", саме тут всі роблять пам'ятні фото на згадку. Закохані уподобали місцевість тому, що тут є де прогулятись та зробити класні знімки.

 

 

 

Дендропарк Олександрія, Біла Церква
www.flickr.com/Sergii Gulenok

 

Фонтан "Перлина кохання"

 

Фонтан розташований на Осташівському ставку та прилеглому до нього паркові міста Умань.

Він був відкритий 25 червня 2017 року. Тому сюди можна їхати не турбуючись, що ваша друга половинка вже бачила водограй. До того ж, він увійшов до трійки найбільших фонтанів України, а значить водне, лазерне та світлове шоу не залишить обранця чи обраницю байдужим.

Вечірнє шоу вражає своїми барвами, а картини, присвячені темі кохання, що оживають на воді,  приємно вражають гостей.

Фонтан "Перлина кохання" став вже другою візиткою міста. Умань завжди славився дендропарком "Софіївка", яким приїжджають прогулятись з усіх куточків України. Тому вдень можна прогулятись тінистими алеями старовинного парку.

 

 

 

Перлина кохання
www.instagram.com/yuliya_bilberry

 

Лебедине Озеро

 

Парк з озером розташований в Кам'янці-Подільському на краю каньйону річки Смотрич. На озері встановлена альтанка для лебедів та б'ють фонтани. Неподалік є скульптура двох ангелів, що ніби хочуть поцілуватись.

З оглядових майданчиків відкриваються чудові панорами на старе місто. Один з містків через Лебедине озеро металевий, на ньому закохані вішають замки, щоб кохання було міцним та вічним. Від скверу можна пройти до ще двох парків міста – Молодіжного та Центрального.

Крім затишного скверу, в місті є багато історичних пам'яток. Окрасою Кам'янця-Подільського служить фортеця, яку з усіх сторін обійняв величезний каньйон.

 

 

 

Лебедине озеро
www.instagram.com/greenandy1

 

Пам'ятник закоханим

 

Цікавий пам'ятник, чимось схожий на арку, яку утворюють двоє закоханих що тягнуться один до одного для поцілунку. Розташований він в сквері на Пушкінській вулиці міста Харків, неподалік від метро Архітектора Бекетова.

Це не єдине романтичне місце Харкова. Парк Горького чудово підійде для прогулянок, тут є пейзажні алеї, Луна-парк з оглядовим колесом та місця для відпочинку. А найцікавішою для закоханих буде канатна дорога. Подорож нею триває близько 18 хвилин. За цей час ви проїжджаєте близько 1,5 км на висоті від 8 до 26 метрів.

 

 

 

 

Харків
www.instagram.com/valentina_polyakova

 

Італійський дворик

 

Італійський дворик вважається одним із найромантичніших місць Одеси. Він знаходиться неподалік від знаменитого тещиного моста та одеської колонади. З моста відкривається чудова панорама на Чорне море. Відомий він тим, що тут закохані чіпляють замки, щоб стосунки завжди були теплими та щирими.

Неподалік від колонади та Тещиного моста розташований Воронцовський палац – одна із візитівок міста Одеси. А з іншого боку містка заховався затишний італійський дворик. Для закоханих він привабливий тим, що тут встановлене серце, на яке чіпляють ті ж таки замки. А серед дерев є місток закоханих, де можна зробити чудові фото.

Особливе місце тим, що воно контрастує з іншою Одесою своїм затишком.

 

 

 

Італійський дворик, міст закоханих, тещин міст, одеса
www.flickr.com/Wallace

 

Тунель кохання

Романтичний тунель, яким прокладені рельсові колії розташований неподалік від містечка Клевань.

Тунель з'явився завдяки природному феномену. Гілки дерев та кущів попереплітались між собою та утворили природну арку, яка має досить правильні геометричні форми. Тут відчувається дуже потужна енергетика, а дві рейсові колії ніби символізують долі, що ідуть поряд. Вважають, коли закохані побувають тут, то в них все буде гаразд. А якщо хтось приїде сам та загадає бажання знайти свою другу половинку, то воно безумовно збудеться.

 

 

Саме містечко Клевань також буде цікаве для прогулянки. В ньому збереглось кілька старовинних соборів та залишки фортеці XV століття.

 

За можливості, якщо ви їдете до Клеваня, то завітайте до Корця. Там збереглись руїни замку, біля якого можна зробити кілька цікавих фото та прогулятись довкола. До того ж у місті можна побачити старовинні собори з цікавою архітектурою.

 

 

Тунель кохання (Рівненська обл. село Клевань)
www.flickr.com/Miloš Pjatko

 

Чернівецький ботанічний сад

 

Ботанічний сад міста Чернівці – один із найстаріших в Україні.  В паркові висаджені дерева, кущі та квіти, а також створено деякі ландшафтні композиції.

Експозиції рослин висаджено відповідно до географічної приналежності. Багато дерев мають вік більший ніж 100 років. Два тюльпанових дерева парку сягають висоти 30 метрів та віку 150 років. В саду росте кілька видів тюльпанових дерев та тюльпанів, а також інших квітів, які цвітуть в різний час.

Місто Чернівці нагадує музей просто неба. Багато його старовинних будівель чудово збереглись. Однією з найвідоміших є будинок Чернівецького національного університету. Спочатку він служив резиденцією митрополита Буковини і Далмації. Це також чудове місце для прогулянки, знайомства з історією міста, а також фотографувань.

 

 

Чернівецький ботанічний сад (Чернівці)
www.flickr.com/Сергій Чобан

 

Долина нарцисів

 

Неподалік від міста Хуст, в мальовничому урочищі Кіреші розташована неймовірна красива долина нарцисів. Раз на рік зелену галявину природа засипає сніжно-білими квітами та перетворює її на справжнє диво.

Найцікавіше тут те, що нарцис, який обжився в долині, насправді гірський. Називається він нарцис поетичний а тому, що він прижився в долині, імовірно, потрібно завдячувати льодовиковому періоду. Сталось так, що частина родючої землі сповзла разом з льодовиком в долину. А гірські потоки підживлювали землю вологою, що допомогло акліматизуватись квітам.

Як правило, нарциси цвітуть  в період від кінця квітня, до кінця травня.

 

 

Долина нарцисів, Хуст
www.flickr.com/Vitaliy Ilnytskyy

 

Манявський водоспад

 

Водоспад розташований в Українських Карпатах, на території Заповідного урочища Люблінець.

Він спадає з скелі висотою 20 метрів на річці Манявка. Через особливості рельєфу місцевості, в межах заповіднику можна побачити чимало водоспадів. Поруч розташований ще один – "Звір".

 

 

В селищі можна орендувати житло та відвідати історичні місця. А подорож до водоспаду залишиться в пам'яті на довгий час.

 

 

 

Манявський водоспад та каньйон
www.instagram.com/iryna_yakymyshyn


05.10.2017 5636 0
Коментарі (0)

10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

1741
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

1768
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

1754
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

5239 42
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2061 2
19.03.2024

Сьогодні й роботодавці, й експерти звертаються до абітурієнтів: зважайте на ті спеціальності, які будуть потрібні Україні під час відбудови, адже велике відновлення почнеться одразу після Перемоги.

1443

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

557

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

671

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

865

Впевнено можна сказати, що з появою соцмереж  наш світ змінився. Він став трішки меншим, не виходячи з кімнати ми маємо зв'язок з найвіддаленішими куточками планети. Всі живемо в час швидкості та спрощення.

923
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

1634
11.04.2024

Цієї неділі, 14 квітня, в Івано-Франківській громаді розпочне роботу новий комунальний ринок сільськогосподарської продукції.  

3582
08.04.2024

Під час посту людина не вживає білкові продукти тваринного походження: м'ясо, рибу та молочні продукти. Натомість залишаються крупи, бобові, горіхи, фрукти та овочі.  

10168
17.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26045
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10040 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7640
02.04.2024

Два тижні поспіль щонеділі франківці та гості міста збираються на пікнік біля міського озера, щоб висловити протест проти будівництва церкви УГКЦ.   

827
13.04.2024

Які труднощі та виклики виникають при управлінні краєзнавчим музеєм "Бойківщина" Тетяни й Омеляна Антоновичів та як намагаються їх розв'язувати?

1328
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

302
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1183
07.04.2024

Всього опитали 2 000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України, крім окупованих територій, у віці 18 років і старше.   

775
02.04.2024

Українці розповіли, чи підтримують у другому читанні ухвалення Верховною Радою оновленого законопроєкту про мобілізацію.  

1008