"Ураган" підбив підсумки сезону (фото)

 

 

Керівництво івано-франківського клубу підбило підсумки сезону і поділилося планами на майбутнє.

 

Попри те, що чемпіонат України з футзалу зразка 2016/2017рр. ще триває, і серед півфінальної четвірки визначається найсильніша команда Екстра-ліги, для івано-франківського "Урагану" боротьба за медалі вже завершилася. Тож, яким видався пройдешній сезон та які орієнтири на майбутній, розповіли президент клубу Олександр Бубен, виконавчий директор Олег Ковальський та головний тренер "Урагану" Максим Павленко.

 

Олександр Бубен, президент НФК "Ураган":

- Сезон відбувся, підсумком ми не задоволені, адже очікували на зовсім інші показники і результати. Перед цим сезоном ми попробували деякі моделі формування складу, схеми заохочення гравців, які на сьогоднішній день можемо аналізувати і вирішувати - чи приймати для подальших дій чи ні. Після сезону 2015/16 рр. ми зрозуміли, що молодим складом важко досягати якихось позитивних показників, відчули, що втрачаємо інтерес зі сторони вболівальників і запросили більш фахових гравців – повернули Сімку, домовилися із Шотурмою, з Ковалем, а згодом і з Павленком. Також залишили ставку на те, що потрібно адаптовувати й молодих гравців.

Роблячи експрес-аналіз, – це непогана модель, яка має право на існування. Єдине питання – до якості гравців, їхньої стабільності, дисципліни, їхньої вимоги до себе. Ми задоволені не всіма… Щодо мотиваційної системи, то апробували модель преміювання не за кожний матч, а за результатами сезону. Тобто бонусна система відкривається тільки при досягненні певного результату, а це, нагадаю, був Кубок України та одне з призових місць. Щодо позитивних моментів, то побачили свої слабкі місця, одне з котрих – недостатні вимоги гравців до своєї фізичної форми, мотивації.

Впродовж сезону були тренерські ротації – Іван Скіцко, не виконавши певні завдання, подав у відставку. Відставка була прийнята, і очолити "Ураган" було запропоновано Максиму Павленку. Але, не дивлячись, на зміни наставника, нам не вдалося покращити ситуацію наприкінці регулярного чемпіонату. Останні два матчі, які ми планували виграти – з "Соколом" вдома і з "Титан-Зорею" на виїзді - програли. Тим не менше, наступний сезон хочемо попрацювати з Максимом Павленком. 

 

 

Звісно, будуть коригуючи дії, але завдання залишаться найвищими. Без сумніву, будуть ротації в складі, конкретно говорити поки рано, бо ще триває чемпіонат та навчально-тренувальний процес. Це час, коли ми можемо більше мріяти, а ніж говорити про деталі. З Іваном Скіцком, як з людиною, котра багато зробила для клубу, хотіли б працювати і бачити його в структурі "Урагану", тому будемо намагатися домовитися з ним, його знання потрібні для клубу.

 

Загалом, ми з позитивом дивимось в майбутнє, і крім основної команди, в клубу є інші проекти, завдання. Тож сподіваємося, що нас надалі підтримуватимуть наші вболівальники, і люди, які пов’язані з "Ураганом". Радію з того, що на гравців нашого клубу почали звертати тренери збірних команд - національної, молодіжної, юніорської, юнацької. Це - паростки роботи і заняття дитячо-юнацьким футзалом, адже нарешті ми створили "вертикаль" клубу, а в Україні подібний підхід є хіба в Хмельницькому.

 

- Чи з’являться в "Урагані" легіонери?
- Ми не планували… Будемо пробувати домовлятися з якісними виконавцями з інших українських клубів, які зараз ще грають у плей-офф. В кожного буде своя позиція, свої вимоги, так що подивимося, що з цього вийде. Можливо, так станеться, що будемо входити в сезон з тими гравцями, яких ми маємо. Але це повинні бути інші кондиції, інша мотивація, психологія. 

 

 

Максим Павленко, головний тренер "Урагану":

- Дуже шкода, що ми не виконали поставлені перед нами завдання. В плей-офф нам попався суперник, який має найбільше досвіду перемог у матчах на виліт, нам не вистачило психології переможця, яка є в "Локомотива". Успіх харків'ян в Кубку України це тільки підтвердив… Нам потрібно багато працювати в напрямку психології гравців. Є невеличкий, але все-таки позитивний показник - на останніх відбіркових матчах збірної до Чемпіонату Європи найбільше гравців було з "Урагану", це демонстрація того, що люди зростають як футзалісти. Нам потрібно це підтримувати, а хлопцям - зміцнювати віру в себе.

 

Незалежно від мотивації, фінансової складової, спортсмен має виходити на майданчик і робити свою роботу на "відмінно". Командою не народжуються, командою стають, тож будемо працювати над тим, щоб у нас був колектив однодумців зі своїм характером та ігровим почерком. Хочемо, щоб "Ураган" грав у комбінаційну гру, показував цікавий футзал та досягав результату.

 

Наразі команда тренується, такий в нас період, коли кожному є над чим задуматися. Маємо час до середини травня переглянути відношення до кожного з гравців і остаточно підводити підсумки – з ким підписувати контракт, а з ким доведеться попрощатися... 

 

 

Олег Ковальський, виконавчий директор НФК "Ураган":

- Звісно, результат за підсумками сезону – незадовільний. Повертаючись кілька сезонів наперед, коли ми виходили з "Ураганом-2" в Екстра-лігу, практично для більшого числа гравців було складно адаптуватися до вищого дивізіону, до суперників, але тоді й сам рівень чемпіонату впав – був певний відтік кваліфікованих гравців. Наступний сезон ми провели вже наче з "обкатаними" хлопцями, але знову не змогли зачепитися за комплект нагород. Третій сезон ми зробили ставку на доповнення молодого колективу досвідченими гравцями. На сьогодні – залишається констатація факту, що результат, як і в попередні два роки, залишається на одному рівні. Мабуть, не можна оцінювати три роки однаково, але певні закономірності є.

 

Щодо подальших дій, то "Ураган" поки тренується. Контракти з гравцями і тренерським штабом діють, умови дотримуються у повному обсязі. До середини травня у нас є певні плани – провести навчально-тренувальний процес, зробити висновки, проаналізувати всіх гравців, завершити цей сезон товариськими матчами з хмельницьким "Соколом" (12-13 травня). До моменту, коли команда піде у відпустку, відбудуться збори, на яких будуть обговорені деталі про подальшу співпрацю чи її припинення. Підготовку до нового сезону планується розпочати з 1 липня. Є певні орієнтири, які дозволяють будувати план навчально-тренувальних зборів, товариських матчів і робити проект підготовки до наступного сезону. 

 

 

- Чи очікувати зі сторони клубу ще якихось проектів?
- В цьому сезоні проектом Асоціації футзалу України стало формування Другої ліги. На етапі домовленостей було погоджено, що всі клуби Екстра-ліги представлять свої дублюючі команди, де буде більшість молодих гравців до 19 років. Друга ліга  відбулася, змагання завершились, є певні досягнення. Але проаналізувавши ті умови, в котрих змагалися команди Другої ліги і співставивши з нашими завданнями, дійшли висновку, що є багато обмежень стосовно гравців Екстра-ліги.

 

Наразі доопрацьовується проект, в рамках якого передбачається, що у наступному сезоні "Ураган-2" знову гратиме у Першій лізі. Є домовленість із Любомиром Пасічняком, директором Коледжу фізичного виховання, який напряму долучається до цього процесу, і команда називатиметься "Ураган-КФВ". І є цілий ряд факторів, які доводять, що змагатися у Першій лізі буде доцільніше та цікавіше, це – і рівень суперників, організація змагань, кількість матчів…

 

За матеріалами офіційного сайту НФК "Ураган" (Івано-Франківськ)


25.04.2017 1628 0
Коментарі (0)

22.04.2024
Вікторія Матіїв

Про значення Великодніх свят журналістка Фіртки поспілкувалася з отцем Миколаєм Микосовським, який служить у Василіянському монастирі УГКЦ на Ясній Горі у Гошеві.

1033
10.04.2024
Тетяна Дармограй

Фіртка розповідає про головні зміни, які пропонує влада новим законопроєктом про мобілізацію.

2424
01.04.2024
Діана Струк

Про функціонування закладу, допомогу військовослужбовцям та майбутні плани, журналістка Фіртки поспілкувалася з очільником комунального закладу «Дім воїна» Миколою Крошним.

2063
26.03.2024
Вікторія Матіїв

Під час війни людина відчуває цілий спектр емоцій. Як українським родинам впоратись з такими випробуваннями — журналістка Фіртки розпитала у лікаря-психіатра, психолога та консультанта в напрямку когнітивно-поведінкової терапії Миколи Демківа.

2098
21.03.2024
Тетяна Дармограй

Що робити та куди звертатися рідним зниклих військовослужбовців,  як відбувається процес пошуку та чому не варто поширювати у соцмережах персональну інформацію зниклого, розповіла представниця Уповноваженого з питань осіб, безвісти зниклих за особливих обставин в Івано-Франківській області Наталя Пасічник.

6382 57
19.03.2024
Тіна Любчик

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки активно працює над поданими правками щодо нового законопроєкту про мобілізацію. Журналістка Фіртки поспілкувалася з політтехнологом, військовим юристом, Володимиром Бондаренком щодо актуальних питань призову.

2392 2

Нижня палата Конгресу США затвердила допомогу Україні в  сумі 61 мільярдів доларів. Всього «за» допомогу Україні проголосували 311, «проти» — 112, «утримались» — 8.

263

«Благодатний вогонь» саме за такою назвою ми знаємо церемонію, яка відбувається щорічно у Велику Суботу перед Пасхою у Єрусалимі в Храмі гробу Господнього. Здебільшого про це явище  знаємо через ЗМІ, які щорічно ведуть пряму трансляцію сходження Благодатного вогню з Єрусалимського храму.

1081

Американське видання The Washington Post 7 квітня 2024 р. опублікувало статтю під назвою «Інсайд щодо секретного плану Дональда Трампа щодо припинення українсько-російської війни».

1121

Благодатний Вогонь (грец. Άγιο Φως, дослівно — Святе Світло, англ. Holy fire) — поширена у православ'ї назва вогню у Великодній церемонії виносу запалених свічок із Гробу Господнього (кувуклії) в Єрусалимському Храмі Воскресіння. 

1330
23.04.2024

Розповідаємо про корисні для серця та задоволення способи включити домашній сир у свій раціон.  

205
19.04.2024

Цього року комунальне підприємство «Франківськ Агро» запланувало засіяти на майже 200 гектарах соняшник, гречку та сою.  

542
16.04.2024

В Івано-Франківську традиційно у передвеликодній час проведуть ярмарок «Великодній кошик». Працюватиме він з першого по третє травня на площі Ринок.  

2001
22.04.2024

У Біблії немає вичерпного пояснення природи людської душі. Але вивчивши, як використовується у Святому Письмі слово «душа», ми можемо зробити певні висновки.

26443
18.04.2024

Під час моління студенти зачитували розважання, які перепліталися зі стражданнями нашого Спасителя – Ісуса Христа під час Хресної дороги та терпіннями, які проходить український народ у часі жорстокої війни.  

499
14.04.2024

Нагадаємо, цьогоріч в Івано-Франківську запланували початок зведення богослужбової каплиці блаженного священномученика Симеона Лукача.  

10403 1
08.04.2024

Є перша заповідь Божа: «Я є Господь Бог твій, нехай не буде у тебе інших богів, крім Мене».  

7944
19.04.2024

Це — історія про дорослішання хлопця Тимофія у 1990-х роках. У центрі сюжету — його стосунки із сім’єю, друзями, коханою та колишнім контррозвідником Феліксом, який служив в Афганістані.  

487
23.04.2024

Рівень довіри до інформації про події війни, яка надходить від владних органів, є невисоким.  

347
19.04.2024

Обороноздатність, безпека, підтримка воїнів, розвиток економіки та євроінтеграційні процеси – ключові питання, які обговорили під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад, що відбувся під головуванням Президента України Володимира Зеленського.  

502
16.04.2024

Так, серед тих, хто довіряє Президенту України, лише 15% підтримали б такі вибори, тоді як серед тих, хто не довіряє — 37%.

572
11.04.2024

Парламент остаточно ухвалив у другому читанні законопроєкт №10449 про мобілізацію і проходження військової служби.  

1517